Kuyt: Fenerbahçe Salzburg'dan daha iyi

Fenerbahçe'nin Hollandalı golcüsü Dirk Kuyt Salzburg maçı öncesinde önemli açıklamalar yaptı...

GİRİŞ 05.08.2013 17:12 GÜNCELLEME 05.08.2013 17:47

Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında yarın Red Bull Salzburg takımıyla yapacakları maçla ilgili, "Yarınki maçın mental olarak kolay olmayacağını, iki takımı yan yana koyduğumuzda Fenerbahçe'nin daha ağır basan taraf olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında Avusturya ekibiyle yapacakları rövanş maçını değerlendiren Kuyt, bu tip maçlara kafa olarak iyi hazırlanmak gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Mental olarak kolay olmayacak. İki takımı yanyana koyduğunuzda Fenerbahçe daha kuvvetli. Ancak rakibimizin hazırlık sürecini geride bıraktığını ve daha çok maç oynadığını unutmayalım. Yarınki maçın mental olarak kolay olmayacağını iki takımı yanyana koyduğumuzda Fenerbahçe'nin daha ağır basan taraf olduğunu söyleyebilirim. Kafa olarak çok iyi hazırlanmanız gerekir. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Bunu da sahada göstereceğimize inanıyorum."

Takım olarak istekli bir şekilde maçı beklediklerini anlatan Kuyt, "Bu maç bizim için çok önemli. Hem takım hem taraftarlar hem kulüp hem de Türkiye için ne kadar önemli olduğunu göstereceğiz. İyi çalıştık ve antrenmanlar yaptık. Yarın için hazırız" ifadelerini kullandı.

Geçen sezon da kolay olmadığını ve play-off turunda Spartak Moskova'ya elenerek Şampiyonlar Ligi'ne katılamadıklarını hatırlatan Hollandalı futbolcu, "Çok mücadele etmemize rağmen elenmiştik. Yarınki maçta becerilerimizi, isteğimizi sahada gösterip turu geçmek istiyoruz. Hocamızla iyi idmanlar yaptık ve kuvvetli çalıştık. Bunun meyvesini sahada alacağımızı ümit ediyorum" şeklinde konuştu.