Dirk Kuyt: Amsterdam bizi bekliyor

Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanşında Lazio ile yapacakları maça ilişkin, "(Kupada final maçının yapılacağı)Amsterdam'daki arkadaşlarım bizim oraya gelmemizi bekliyor" dedi

Dirk Kuyt: Amsterdam bizi bekliyor
Dirk Kuyt: Amsterdam bizi bekliyor
GİRİŞ 11.04.2013 07:35 GÜNCELLEME 11.04.2013 07:35

Roma Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına teknik direktör  Aykut Kocaman ile katılan Kuyt, yarınki maçla ilgili soruları yanıtladı.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon olmasının Avrupa'da nasıl  yankılanacağı sorusu üzerine Kuyt, Lazio karşısında ilk maçta aldıkları  galibiyetin ardından, eski takımı Liverpool'daki arkadaşlarının yanı sıra  Avrupa'nın diğer kentlerinden de tebrik mesajları aldığını söyledi.         

Kupada final maçının oynanacağı Amsterdam'daki arkadaşlarının  Fenerbahçe'yi beklediğine değinen Kuyt, şöyle devam etti:         

"Yarından sonrası için çok fazla konuşmak istemiyorum. Türk takımlarının  bu sezon Avrupa'da gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Lazio galibiyetinin  ardından, Liverpool'daki takım arkadaşlarım mesaj atarak kutladılar, çok mutlu  olduklarını söylediler. Hollanda'dan ve Avrupa'nın diğer ülkelerinden kutlama  mesajları geldi.          Tabii ki Amsterdam'daki arkadaşlarım bizim oraya gelmemizi bekliyor.  Bizim için yarınki maça odaklanmak çok daha önemli. Yarın bir final olacak. Sezon  sonuna kadar her maça final olarak bakıyoruz."         

Kuyt, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez çeyrek final oynadığını  hatırlatarak, "Burada olmaktan son derece gurur duyuyoruz. Yarın çok önemli bir  karşılaşma var ve iki maçın sonucunda hak eden takım, tur atlayacak. Tüm  hedefimiz yarı finale kalmak" değerlendirmesinde bulundu.         

Irkçılıkla mücadele için alınan kararlarla ilgili soruya da Fenerbahçeli  futbolcu, "Irkçılık, futbolda büyük bir sorun. Buna mutlaka çözüm bulunması  gerekiyor. Bu sorundan kurtulmak için üstümüze düşeni yapmalıyız ama sadece biz  oyuncular olarak ne yapacağımızı konuşmaktan ziyade bizden daha yukarıdakilerin  düşünmesi ve çözmesi gereken bir sorun" yanıtını verdi.