Kocaman: Real Madrid'i de gördük!

Aykut Kocaman İtalya'da düzenlenen basın toplantısında yapacakları Lazio maçı öncesinde takımın son durumuyla ilgili bilgi verdi.

Kocaman: Real Madrid'i de gördük!
Kocaman: Real Madrid'i de gördük!
GİRİŞ 10.04.2013 20:08 GÜNCELLEME 11.04.2013 09:03

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yarın Lazio karşısına tarihlerindeki ilk yarı finali görme arzusu ve azmiyle çıkacaklarını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finali rövanşında yarın Lazio ile karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolculardan Kuyt, Roma Olimpiyat Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Aykut Kocaman, ilk maçı istedikleri gibi bitirdiklerini dile getirerek, "2 farklı skorlar arasındaki en iyi olanı aldık. Yarın için bu skorun küçük de olsa bize bir avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Önce çeyrek finali gördük, şimdi de kulüp tarihimizdeki ilk yarı finali görme arzusu ve azmindeyiz." ifadelerini kullandı.

Lazio karşılaşmasının çok zor olacağını kaydeden Kocaman, "Dün oynanan Galatasaray-Real Madrid maçı bunu gösterdi. Real Madrid gibi bir takıma bile 3-0'ın yetmeyeceğini gösterdi." şeklinde konuştu.

Yarın çıkacak kadroyla ilgili birşey söylemenin doğru olmayacağını belirten Kocaman, "Daha 24 saat var. 4-5 arkadaşımızın hastalıklarla ilgili sıkıntıları vardı. Onların durumu kadroyu belirleyecek" dedi.

SALİH ÇIKIŞI

Kocaman, Salih'in oynayıp oynamayacağıyla ilgili bir soruya "Salih çok büyük aksilik olmazsa yüzlerce maç oynayacak. Her maç yeni yetişen bir oyuncuyu korumak gerekiyor. Hepimizin onunla ilgili sabrlı olmasında faydalı olması gerekir diye düşünüyorum" diyerek tepki gösterdi. 

 "SEYİRCİSİZ MAÇ BİZİM İÇİN KÜÇÜK DE OLSA BİR AVANTAJ"

 Maçın Lazio'nun cezası sebebiyle seyircisiz oynanacak olmasıyla ilgili olarak da Kocaman, "Ev sahibi takımların başarısında en önemli bir etken de taraftarlar. İtici güç taraftardır. İtalyan taraftarların tutkusu ve etkisi bize benziyor. Seyircinin olmaması bizim için küçük de olsa bir avantaj olarak gözüküyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada İtalyan muhabirin ırkçılıkla ilgili bir sorusunu da cevaplayan Kocaman, "Evrenin hiçbir yerinde ırkçılık düşünülmemesi gerekir. Bu sorunun sorulması bile abes. Futbolculara ve teknik adamlara burada bunu soruyorsunuz, insanlığın geldiği noktada ırkçılığın konuşulmaması gerekir. Benim düşüncem bu." ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7 - AJANSLAR