Türk halkından Merih Demiral'a tam destek!

Vatandaşların yüzde 77,2'si Merih Demiral'ın Avusturya maçunda yaptığı bozkurt işaretini ırkçı bir hareket olarak görmüyor.

Türk halkından Merih Demiral'a tam destek!
Türk halkından Merih Demiral'a tam destek!
GİRİŞ 05.07.2024 21:19 GÜNCELLEME 05.07.2024 21:19
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Areda Survey araştırma şirketi, Merih Demiral'ın Türkiye-Avusturya maçında yaptığı bozkurt işareti ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 77,2'si Merih Demiral'ın yaptığı bozkurt işaretini ırkçı bir hareket olarak görmüyor. Yüzde 22,8'i ise bu fikre katılmıyor ve ırkçı bir hareket olarak değerlendiriyor. Yüzde 79'u bu işaretin Avusturya'da yasak olmasını yanlış bulurken yüzde 67,3'ü Avrupa'da yaşayan Türklere karşı ırkçılık yapıldığını savunuyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 79'u, Türklere özgü olan bozkurt işaretinin Avusturya'da yasak olmasına tepkili. Yüzde 21'i ise bu yasağı doğru buluyor.

Araştırmada, Türklerin Avrupa'daki varlığı da irdeleniyor ve katılımcıların yüzde 67,3'ü, Avrupa'da yaşayan Türklere karşı ırkçı bir tutumun var olduğunu söylüyor. Yüzde 32,7'sine göre ise Avrupa'da böyle bakış açısı yok.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye-Avusturya maçında yaşanan olaylardan sonra şampiyonayı takip etmek için Almanya'ya gidecek olması, Türk halkının yüzde 72,8'i tarafından memnuniyetle karşılanıyor ve Erdoğan'ın takımına ve ülkesine sahip çıktığını göstermeye gittiğini düşünüyor. Katılımcıların yüzde 27,2'si ise, bu kararı yanlış bulduğunu ifade ediyor ve Erdoğan'ın Avrupa şampiyonasına gitmek istemesinin olayları daha da artıracağını düşünüyor.

ARAŞTIRMANIN METODOLOJİSİ

Türkiye genelinde 2 bin 962 kişinin katıldığı ve 04-5 Temmuz tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile 'Areda Survey'in Profil Bazlı Dijital Paneli' kullanılarak gerçekleştirildi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 70
  • Ertuğrul 2 gün önce Şikayet Et
    Sporcu yiğidin Kürt sembolü kullanmasını doğru bulmayanlar lgbt PKK isaretleri ve sembolleri kullananlara tek söz yok. İşte bizi öyle bir hale getirmisler ki onlar ne yaparsa doğrudur biz ne yaparsak yanlış yaparız ezik bir millet olmuşuz. Uyanın ey millet
    Cevapla
  • n-uefa 2 gün önce Şikayet Et
    batı genel olarak ırkçıdır. uefa da ırkçı oldugunu gösterdi. o zaman lgbt sembolleri ve haç çıkarma işaretlerine neden yasak getirmiyorlar?
    Cevapla
  • Demoxy 2 gün önce Şikayet Et
    Bozkurt İşareti onlara Osmanlıyı hatırlatıyor..600 Yıllık Kabusun tekrarlanmasından o kadar korkuyorlar ki..en ufak başarının uyanışın önünü kesmek için her türlü ahlaksızlığı yapar bu Avrupa denen kalleş topluluk..
    Cevapla
  • Yasin 2 gün önce Şikayet Et
    Ermenistan ermenilerini üzer. Türkiye Ermenilerini üzmez. Alevi taklidi yapan mossad Ermenileri üzer. Gerçek Türkiye Alevilerini üzmez. Yunanlıları ilgilendirmez. Egedeki Türk taklidi yapan rumcukları üzer. Tunusol kağıdı gibi kimin kim olduğunu ortaya çıkarır.
    Cevapla
  • Asil Türk 2 gün önce Şikayet Et
    Yüzde 20 Ben Türk değilim demiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle