Spor yazarları A Milli Takım için ne dedi?

EURO 2024 F Grubu son maçında Türkiye, Çekya'yı 2-1 mağlup etti ve adını son 16 turuna yazdırdı. Peki spor yazarları Çekya-Türkiye maçını değerlendirdi.

GİRİŞ 27.06.2024 10:01 GÜNCELLEME 27.06.2024 10:12
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

EURO 2024 F Grubu son maçında Türkiye, Çekya'yı 2-1 mağlup etti ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Peki spor yazarları Çekya-Türkiye maçını değerlendirdi.

Ömer Üründül: "Samet Akaydin müthiş savaştı" | Çok önemli bir galibiyet alarak bir üst tura çıktık. Bu bana göre önemli bir başarıdır. Tabii ki 75 dakika 1 kişi fazla oynadık. Buna rağmen ancak son dakikada rahat edebildik ama sonunda başardık. Montella'nın oyuncu değişiklikleri doğruydu. Arda Güler beklentilerin altında kaldı. Barış Alper ikinci yarı oyunu çeviren oyuncumuz oldu. Ben en çok rakibin yüksek toplarında müthiş bir savaş veren Samet Akaydın'ı beğendim. (SABAH)

Uğur Meleke: "15 Haziran Cenevre hissi" | Dün gece Hamburg’da stadı terk ettiğimizde sokakların halini, bize yaşattığı hissi bir yerden hatırlıyor gibiydim. Evet 15 Haziran 2008 Cenevre hissiydi o. Sokaklar kırmızı-beyaza boyanmıştı. Avrupa’nın dört bir yanından Cenevre’ye akan gurbetçiler uzun konvoylar oluşturmuşlardı. Teşekkürler çocuklar. Tekrar o hisleri yaşamak şahane gerçekten. Dün Hamburg’da kazanan takımın alametifarikası bence 18 Haziran’da Dortmund’da 46 ile 80 arası Gürcüler’i mat eden mantığa dönmemizdi. İleri üçlü sağda Barış Alper, solda Kenan ve merkezde Arda... Abdülkerim-Orkun mecburiyetleri dışında orta sahaya tek bir müdahaleyle Gürcistan 11’i, başlangıçta Gürcistan iştahı. Ve Gürcistan sonucu. Galibiyet... (HÜRRİYET)

Cem Dizdar: "Direkten dönerek yola devam!" | gol atmak için her şeyi denerken İsmail Yüksek neticede önüne düşen topu Hakan Çalhanoğlu’na aktardı ve sadece İtalya’nın değil ‘‘ülkenin de en iyisi’’ golü yaptı. Devamında Barış Alper Yılmaz aktı rakip aut çizgisine pas atmak yerine şut çekince ikinci golden oldu bizimkiler. Denecek ki, ‘’Mert Günok topu elinden kaçırmasa eksik takımdan gol yemeyecektik’’! Ne var ki ‘’saf yetenek’’ Arda ile Kenan’ın takım lehine katkısını konuşacak az sayıda insan olacaktır. Öte yanda ‘’averaj takıma’’ varsayılan Gürcistan grubun en dişlisi Portekiz karşısında öndeydi. İşte bu çok az ‘’futbol bilgini’’nin tahmin edebileceği bir durumdu! Yani Çekya beklenmedik bir şeyler yapabilse belki de bugün eve dönmüştük. Nihayet Çekya’nın manasızca uzun vurduğu bir topun dönüşü Cenk Tosun’un golüyle hepimizi sevindirirken epey bir ‘’yetkili/ etkili’’yi de kurtardı. Kısaca… ‘’Alan/zaman’’ oyunu olan futbol epeydir sadece ‘’yetenek’’le oynanmıyor, oynanamıyor. Tüm takım oyunlarında olduğu gibi belirleyici olan dayanışma kültürü ve takım kolektifidir. Bu da bizim ülkede henüz olgunlaşmış bir yaklaşmış değil. (FANATİK)

Fatih Doğan: "Bu yaşlar, gurur gözyaşları..." | İsmail Yüksek'in iyileşmesi ve 11'de başlaması; A Milli Takımımız'daki direnç ve hız eksikliği sarmalını aştıran, domino etkisine yol açan güzel bir dokunuşa döndü. İsmail oyunda olunca hem Hakan Çalhanoğlu'nun hem de bütün takımın daha konforlu bir oyun oynadığını 1 yıldır ısrarla söylüyoruz. Montella'nın oyuncu değişikliklerinde orta sahayı diri tutma gayreti hissedildi ve yerindeydi. Ancak beni şaşırtan, İtalyan hocanın Arda ve Kenan'ı çıkartırken Kerem ve golcü Cenk Tosun'u almasıydı. Neredeyse bütün ülkenin Barış'a önde yıpranıyor, sağda coşuyor, bu takıma topu tutacak ve gol atacak santrfor lazım dediğini duymuş olacak ki değişikliği yaptı. Ve Cenk Tosun, ne kendine güvenenleri ne de formayı vereni attığı muhteşem golle mahcup etmedi. Gruptan çıkmanın haklı gururunu yaşarken Cenk'in golden sonraki gözyaşları ve bütün ekibin alın teriyle değer kazandı. Tebrikler Bizim Çocuklar, Avusturya karşısında yolun açık olsun Türkiyem… (SABAH)

Engin Kehale: "Hamburg’da gemiyi kaptan kurtardı" | Hakan’a ayrı bir parantez açmak lazım. Turnuva öncesinde kısa sohbet etme imkanı bulmuştuk. Dozunu fazlasıyla aşan tepkilere o kadar öfkeliydi ki bunun cevabını sahada vermeye kararlıydı. En kritik yerde sahne aldı, bizi gruptan çıkarmayı başardı. İlk dakikadan itibaren hava toplarında yaşadığımız savunma sıkıntısı, en sonunda Çekya’nın golüyle sonlanıp bizi bir kez daha gerginliği sürüklese de -ne zaman rahat maç izledik ki zaten?- ...ki zaten?- son dakikada gelen Cenk Tosun golüyle istediğimizi alıp Avusturya’nın rakibi olmayı başardık. Favori rakip gibi gözükse de turun bizi özgürleştireceğine inanıyorum. Bekle Ralf Rangnick, bizim çocuklar senin evin Leipzig’e geliyor! (HÜRRİYET)

Erman Özgür: "Cezayı Cenk kesti" | Maç bizim için neredeyse son anlarına kadar gerilim filmine döndü. Yapılan hamleler sakinliğimizi muhafaza edemeyince karşılığını bulmadı. Beraberliğe razıyken Cenk Tosun Çekya’nın aldığı riske cezayı keserek ülkeyi ayağa kaldıran golü attı. Sonuçta bizim için zor da olsa gruptan çıkmak önceki şampiyonalar düşünüldüğünde çok önemli bir başarı oldu. (FANATİK)

Serkan Akcan: "Adana usulü!" | Çekler’in çıkmaya başlamaları santforsuz oynayan Montella için savunma arkalarına inmek anlamına geliyordu ama oyunumuz topu önde tutabilmek için ısrarla santrforu çağırıyordu. Okay- İsmail değişimiyle sahada uzadığımız anlarda Mert’in yükselip hakim olamadığı topu ağlarımızdan çıkarmak tam bir hayal kırıklığıydı. İlginçtir santrforumuz turnuvadaki 3. maçımızın 75. dakikasında oyuna girebildi. İlk yarıda tek bir isabetli şut çekememek bir yana, Adana usulü oynadığımız santforsuz oyun topun kıymetli olacağı Avusturya eşleşmesinde bize yeter mi emin değilim. (FANATİK)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • hadi o 1 gün önce Şikayet Et
    arda arda diyenler gördüler ardaya .Evet yetenekli iyi futbolcu fakat gelişmesi gerekiyor ama bizim gezi zekalılar rahat durmuyor sallamaya başlıyorlar evet zamanla belki takımın bel kemiği olacak fakat henüz gelişme çağını bitirmemiş sabredelim ki gelişsin
    Cevapla
  • ahmet 1 gün önce Şikayet Et
    bir kanalda spor yorumcusu "Barış Alper Yılmaz gününde değildi,verimli olamadı" diyordu ulan dedim bu başka bi maç mı izlemiş kimin yalakalığını yapıyor diye düşündüm.sonra Barış maçın oyuncusu seçilmesin mi şimdi o yorumcu arkadaş utanmış mı
    Cevapla
  • Cimbombom 2 gün önce Şikayet Et
    Arkadaş biz başka bir maçmı izledik. Maçı kaybetseydik yine aynı yorumları yapacakmıydı spor yorumcuları? Kenan dün hiç iyi değildi. 75 dakika nasıl sabretti hayret. 2. yarıya Kerem ve Cenk'i oyuna hemen alması, Barış'ı sağ kanada çekmesi gerekiyordu çok geç kaldı. Gol yedikten sonra yaptı.. Halbu ki hemen ikinci yarıya bu değişiklikleri yapsaydı çok rahat bir maç çıkartacaktık.
    Cevapla
  • Doğrucu 2 gün önce Şikayet Et
    Ben Montella olsam bildiğimi okurum. Spor yazarlarını takmam. Tff başkanı olsam spor yazarlarını takmam Montellanın arkasında dururum. Arda zgüler depar aramıyor yedek başlayayım defi tüm ÇOK BİLMİŞ yazarlar ayağa kalktı. Şimdi gördük ARDA yı. Bu çocuğa da yazık. 2. Yarı girse daha faydalı olacaktır.
    Cevapla
  • UMUT DÜNYASI 2 gün önce Şikayet Et
    ugurcan niye yok
    Cevapla
  • Sami 2 gün önce Şikayet Et
    Çünkü Mert vardı. Kaleci istikrarı olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle