Montella, Arda Güler olayının iç yüzünü anlattı

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Arda Güler hakkında konuştu. Deneyimli teknik adam, "Arda uzun süre alabilecek durumda değil" dedi.

Montella, Arda Güler olayının iç yüzünü anlattı
Montella, Arda Güler olayının iç yüzünü anlattı
GİRİŞ 25.06.2024 19:43 GÜNCELLEME 25.06.2024 21:34
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü maçında yarın Çekya ile karşılaşacak A Milli Takım'ın teknik direktörü Vincenzo Montella, ay-yıldızlı ekibe adil olmayan eleştiriler yapıldığını, bunlara sahada cevap vereceklerini söyledi.

Vincenzo Montella, karşılaşmanın oynanacağı Hamburg'daki Volkspark Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Montella, Çekya'nın 3'lü savunma oynayacağını düşündüğünü belirterek, "Üçlü savunma oynayan birçok takıma karşı oynadık. Farklı özellikleri var. Bizim de kendimize has yöntemlerimiz var. İnanıyorum ki avantajlı olan biz olacağız. Açıkçası bu tür oyuna da biz alıştık." dedi.

"ADİL OLMAYAN ELEŞTİRİLER VAR"

Milli takımda çok iyi bir kamp ortamları bulunduğunun altını çizen İtalyan teknik adam, "Öncelikle oyuncuların benim düşünce şeklimi paylaşmalarını istiyorum. Cenk Tosun gibi bu turnuvada sahaya çıkmış oyuncuların, son 12-13 yılda parçası oldukları en iyi takım olduğunu söylediklerini duyduk. Her zaman eleştiri olur. Adil eleştiri olur. Şahsen bunu kabul ederim. Durup düşünmeme sebep olur. Bir de adil olmayan eleştiriler var. Bu bizi eğlendiriyor ve motive ediyor. Neden adil olmayan eleştiriler var, bunun türlü türlü sebebi olabilir. Biz tek vücut olduk. Dikkatimizin dağılmasına izin vermeyeceğiz. Motive olduk. Kendi kaderimiz kendi elimizde. Başka iki takımın sonucuna bel bağlamış değiliz. Sadece önemli olan bizim maçımız. Sahada cevabımızı vereceğiz. 10 aydır da zaten bunu yapıyoruz. Kırdığımız rekorları bir kez daha hatırlatmak istemiyorum. Şimdi takımı destekleme zamanı." ifadelerini kullandı.

"ELEŞTİRENLERE HATIRLATMAK İSTERİM, BAŞKA MİLLİ TAKIM YOK"

Montella, gruptan çıkma hedefinin üzerinde baskı oluşturup oluşturmadığı yönündeki soru üzerine, "30 yıldır baskı işimin bir parçası. Bunu öğrenmeniz lazım. Bu, pozitif bir baskı. Lider olarak buraya geldik. Amacımız yine burada gruptan çıkmak. İlk maçımızı kazandık. Türkiye bunu daha önce yapamamıştı. Yarın pozitif durumdayız. Taraftarımız ilk düdükten son düdüğe kadar bizi destekleyecektir. Eleştirenlere hatırlatmak isterim, bu bizim ülkemiz. Başka milli takım yok. Bu çocuklar son dönemde bizim yüzümüzü güldürdü, desteklememiz gerek. Çocukların gerçekten bu desteğe ihtiyacı var. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kendi maçımızı düşünmemiz gerekiyor. Avantaj bizde. Başka bir şeyin önemi yok. Taraftarın desteğinin farkındayız. Bu bizi güçlendiriyor. Maça motive şekilde çıkmamız lazım. İnanmamız lazım. Yaklaşımımız bu olacak." değerlendirmesinde bulundu.

İşte Montella'nın açıklamaları:

"ARDA UZUN SÜRE ALABİLECEK DURUMDA DEĞİL"

"Yarın önemli bir fırsatımız var. Pozitif durumdayız. Gerçek taraftarımız bizimle olacaktır ve ilk düdükten itibaren bizi destekleyecektir. Eleştirenlere söylemek istediğim başka milli takım yok.

Bu oyuncular son zamanlarda yüzümüzü güldürdü. Çocukların bu desteğe ihtiyacı var. Arda Güler meselesini aydınlığa kavuşturalım. Arda uzun süre alabilecek durumda değil. Bir önceki maça çıktı ona ben karar vermedim, doktorlar karar verdi. Ertesi gün ve malum video internette ortaya çıktı. Arda belli bir süreden sonra depara çıkamayacağını doktorlarla tespit ettik. Dolayısıyla Arda belli bir egzersiz seviyesinin üstüne çıkamayacaktı. Arda 2 gündür antrenmana çıkıyor. Arda son maçta ilk 11'de çıkmadı ve olanları görüyorsunuz.

 Bizim 3 tane harika kalecimiz var ama birini seçtiğimizde diğerleri üzülecek. Ama bu tatlı bir problem tabi. 3 tane bizim için garanti olan kalecimiz var."

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • doktor 3 ay önce Şikayet Et
    menejer kuklası
    Cevapla
  • Adem 3 ay önce Şikayet Et
    Şu adamı bi rahat bırakın be işini yapsın turnuvanın sonunda hesap sorulur. Yok şu oynadı bu oynadı ne gerek var Milli takım bu taktik var strateji var hocadan daha mı iyi bileceksiniz aslolan Türkiye Milli takımıdır kişiler değil
    Cevapla
  • dede 3 ay önce Şikayet Et
    kazansada kaybetsede takımlarda türk futbolcu yok yazık 85 milyon Türkiÿede iyi futbolcu yok
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    oynatıkları sahada çokguzel duruyor zaten
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İtalya milli takımı yerlerde sürünüyor, montella iyi olsaydı onlar bırakmazdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle