Avrupa'da Arda Güler şaşkınlığı! Manşetleri süsledi

Montella'nın, Arda Güler'i Portekiz maçında yedek kulübesinde bekletmesi ve 70'inci dakikada oyuna dahil etmesi dış basında geniş yer buldu.

GİRİŞ 23.06.2024 10:57 GÜNCELLEME 23.06.2024 10:57
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

EURO 2024 F Grubu'nun 2'nci haftasında A Milli Futbol Takımı, Portekiz ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka Portekiz'in 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Vincenzo Montella'nın, Arda Güler'i yedek kulübesinde bekletmesi ve 70'inci dakikada oyuna dahil etmesi dış basında geniş yer buldu.

"ANLAMAYI ZORLAŞTIRIYOR"

İspanyol basınında Arda Güler'in maça ilk 11'de çıkmamasına yönelik vurgular dikkat çekti. İspanya'nın As gazetesindeki köşesindeki Alfredo Relano şunları yazdı:

"Arda Güler, oyuna girdiğinde varlığını hissettirdi. Orta alanda ve ceza sahasına yakın bölgede topu anlamlı bir şekilde dolaştırdı ve işler onun etrafında gelişti. Bu durum, neden maça ilk 11'de başlamadığını anlamayı zorlaştırıyor. Montella'nın kendisini ön plana çıkarmak isteyen ve basının, ana figürüne yönelik övgülerine kıskançlıkla tepki veren teknik adamlardan biri olmasından korkuyorum."

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMADI"

İngiliz The Sun'daki yazıda, Arda Güler'in oyuna girdikten sonra iyi işler yaptığı belirtildi. The Sun'da şu ifadeler kullanıldı:

"Genç futbolcu Arda Güler, Portekiz karşısında Türk taraftarların sahada görmek istediği oyuncuydu ve oyuna girdiği andan itibaren de hayal kırıklığına uğratmadı. Arda oyuna girdikten sonra, üçüncü bölgede topu ileri taşıyan pas denemelerinde beşte beşle, yüzde yüz isabetle oynadı. Tüm maç boyunca hiçbir oyuncu üçüncü bölgede bu kadar çok pas yapmadı."

"KADRO SEÇİMİNDE ŞAŞIRTTI"

İtalyan Calciomercato'da Kenan Yıldız ve Arda Güler'in ilk 11'de olmamalarının şaşırtıcı olduğu yorumu yapıldı. Calciomercato'da İtalyan teknik adamın tercihleriyle ilgili şu değerlendirme yapıldı:

"Montella, hem Juventus oyuncusu Kenan Yıldız'ı, hem de hafif bir kas yorgunluğu yüzünden Gürcistan'a karşı attığı müthiş golden sonra fenomen Arda Güler'i ilk 11'e almayarak kadro seçiminde şaşırttı."

"İLK 11'DE YER ALMADI"

Arjantin'de de genç futbolcunun karşılaşmaya yedek kulübesinde başlaması sorgulandı. Arjantin basınından BolaVip'te 'Arda Güler neden Türkiye-Portekiz maçında ikinci yarıda oyuna girdi?' başlığıyla yayınlanan haberde şu değerlendirmelere yer verildi:

"Dortmund Stadı'nda Türkiye'nin Portekiz'e yenildiği karşılaşmada Arda Güler, Vincenzo Montella'nın ilk 11'inde yer almadı. Real Madridli futbolcu, ilk hafta Gürcistan karşısında ilk 11'de forma giymiş, hatta gol bile atmıştı. Ancak bu kez ikinci yarı oyuna alındı."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 88
  • Rere 3 gün önce Şikayet Et
    Montello sadece bir figür.Sorun daha yukarlarda.Milli Takim Milletin takimidir GS nin arka bahcesi degil.gs li Futbolculara prim yaptirmak icin yapti bunu.
    Cevapla
  • Murat 4 gün önce Şikayet Et
    Kadroyu montella kurmuyor ben artık buna inanıyorum neden mi çünkü Gürcistan maçı bittiğinde arda güler Kenan yıldız olmamalı diyen spor yazarları vardı bunlar vasıfsız yazarlar her yerde bulunmaz Türkiye de bulunur para ile yazı yazarlar en fazla Fenerbahçe de vardır..ben ayrıca bir FB taraftarıyim
    Cevapla
  • Don Kişot haber 7 4 gün önce Şikayet Et
    Elin gavurun dan ne beklersin
    Cevapla
  • Han 4 gün önce Şikayet Et
    Arda Güler çok iyi bir futbolcu ama bütün yükü bir çocuğun sırtına yüklemek bence bir hata. Bu konuda montelloyu anlıyorum. Öbür futbolcularada şans vermesi gayet normal karşılıyorum. Zira o oyuncular amatör ligden gelmiyor. Her biri büyük takımlarda oynuyor. Onları oynatmamak bence hata olurdu. Ha bu kadroy olmadı o zaman önümüzdeki oyunda Gürcistan maçındaki kadroyla yine oyna
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 4 gün önce Şikayet Et
    Buu şu demek oluyor ki itallyan teknik adam yenilgiyi kabul etmiş demektir sonradan ardayı oynattıki tepkileri almayayım ne kadro ve ne oyundu bee italyann sana değil milli takıma çok yazık bu korkak futbolundan dolayı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle