Hakem Serdar Gözübüyük, A Milli Futbol Takımı'na sunum yaptı

Hollanda Futbol Federasyonunu temsilen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda görev yapacak Türk asıllı Hollandalı hakem Serdar Gözübüyük, A Milli Futbol Takımı'na hakemlerle iletişim ve oyun kurallarına ilişkin sunum yaptı.

Hakem Serdar Gözübüyük, A Milli Futbol Takımı'na sunum yaptı
Hakem Serdar Gözübüyük, A Milli Futbol Takımı'na sunum yaptı
GİRİŞ 16.06.2024 14:17 GÜNCELLEME 16.06.2024 14:17

Hollanda Futbol Federasyonunu temsilen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda görev yapacak Türk asıllı Hollandalı hakem Serdar Gözübüyük, A Milli Futbol Takımı'nın teknik heyet ve oyuncularına hakemlerle iletişim ve oyun kurallarına ilişkin sunum yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Gözübüyük'ün sunumunda hakemlerle saha içinde yalnızca takım kaptanlarının diyalog kurması gerektiğine vurgu yapılırken, kararlara itirazda hakemin etrafının kalabalık bir oyuncu grubu tarafından sarılmasına tolerans gösterilmeyeceğinin altı çizildi.

Hakemler ile takım kaptanları arasındaki iletişimin önemine değinilen sunumda, takımların Video Yardımcı Hakem (VAR) kararlarının gerekçelerini daha iyi anlamasının bu sayede sağlanacağı anlatıldı.

Gözübüyük sunumunda ayrıca çeşitli görüntüler eşliğinde sarı kart ve kırmızı kart uygulamalarına da değindi.

A Milli Takım Kaptanı Hakan Çalhanoğlu, sunumun ardından Gözübüyük'e milli takım oyuncularının imzaladığı bir forma hediye etti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.