İnanılmaz rekorun tek sahibi oldu! Jorge Jesus dünya tarihine geçti

Jorge Jesus'un teknik direktörlüğünü yaptığı Suudi Arabistan ekibi Al Hilal, 28 maç üst üste galip gelerek futbol tarihinde en uzun galibiyet serisine ulaştı.

GİRİŞ 13.03.2024 00:35 GÜNCELLEME 13.03.2024 09:24
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Asya Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Al İttihad ile Jorge Jesus'un takımı Al Hilal karşı karşıya geldi. İlk maçtan 2-0 galip ayrılan Al Hilal, rövanşı da 2-0 kazandı. 

Al Hilal'e galibiyeti getiren golleri 61. dakikada Al Shahrani ve 90+5. dakikada Malcom attı. 

Bu sonucun ardından Al Hilal, Asya Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselirken A İttihad tunuvaya veda etti. 


Jorge Jesus dünya rekoru kırdı

Al Hilal bu galibiyetle birlikte üst üste 28 resmi müsabakadan galibiyetle ayrılarak dünya rekoru kırdı. Dünya futbol tarihindeki en uzun galibiyet serisi 27 maçla Galler takımı The New Saints'e aitti. The New Saints bu rekoru 2016-2017 arasında arasında yakalamıştı. 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 17
  • mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    demokrasinin beşiginde helal olsun.......... bizim hakemler gibiler adaletten şaşmıyorlar gördüklerini çalıyorlar demekki..........
    Cevapla
  • dmr 1 ay önce Şikayet Et
    fenerden kovulanlar rekora koşuyor
    Cevapla
  • ANALİZ 1 ay önce Şikayet Et
    talihsiz talihli dünyanın en iyi futbolcuları arap liginde her takımda aynı futbolculardan var misal Ronaldo ama bu başarı yok lig zayıf diyorsun ama messili takımı yerle bir etti adamlar top oynuyor rakipleride kendileride sen neanlatıyon
    Cevapla
  • ramazan 1 ay önce Şikayet Et
    orası arabistan ligi. burada yapabilirmi acaba. yaptırırlarmı ki. çok zor. görev ver ama yetki verme. zaten ülkemizin en büyük sıkıntılarından biri sadakat ve liyakat. ne diyim. koç düşünsün artık... hee bide kurtulduk gözüyle de bakadabilirsiniz. başında olsa belki fener şuan şampiyonluga oynayamazdı :)
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    elin yabancı adamı geldi Türkiye'de futbol sahada oynan mıyor masada bitiyor işler diye anladı bizdeki bu balık hafızalılar hala anlamadı anlamadı anlamadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle