Kasım Süleymani büstü hükmen mağlubiyete neden oldu

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC), stadyumdaki "siyasi semboller" nedeniyle iptal edilen Sepahan ile EI-İttihad takımları arasındaki Asya Şampiyonlar Ligi müsabakasıyla ilgili kararında İran ekibini hükmen mağlup ilan etti.

Kasım Süleymani büstü hükmen mağlubiyete neden oldu
Kasım Süleymani büstü hükmen mağlubiyete neden oldu
GİRİŞ 02.11.2023 13:08 GÜNCELLEME 02.11.2023 13:26
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, AFC Disiplin ve Etik Kurulu, Suudi Arabistan'ın EI-İttihad takımının, İsfahan'daki Nakş-ı Cihan Stadyumu'nda Kasım Süleymani büstünü gerekçe göstererek sahaya çıkmaması üzerine iptal edilen müsabakayla ilgili kararını verdi.

Karara göre, İran ekibi Sepahan, EI-İttihad karşısında 3-0 hükmen mağlup kabul edildi.

Bunun yanı sıra Sepahan kulübüne 200 bin dolar para cezası ve Asya Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 3 maçını kendi stadyumunda oynamama kararı verildi.

- Sepahan ile Suudi Arabistan'ın El-İttihad takımı arasındaki müsabakanın iptal edilmesi

Asya Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Suudi Arabistan'ın El-İttihad takımı ile İran'ın Sepahan takımı arasında İsfahan kentinin Nakş-i Cihan Stadyumu'nda 2 Ekim'de yapılacak karşılaşma, stadyumda bulunan Kasım Süleymani büstü nedeniyle iptal edilmişti.

Stadyumda futbolcuların çıkış tünelinde bulunan büstün kaldırılmasını talep eden El-İttihad takımı, "siyasi semboller" kaldırılmadığı gerekçesiyle sahaya çıkmama kararı almıştı.

İran'ın Sepahan kulübü ise Suudi ekibin bir gün önce büst önünde antrenmana çıktığını ve konunun "siyasi malzeme" olarak kullanıldığını ifade etmişti.

Öte yandan İranlı yetkililer, El-İttihad takımının sahaya çıkmamasına neden olan Kasım Süleymani büstünün 2021'de stadyuma konulduğunu ve müsabakayla ilgili olmadığını duyurmuştu.

AFC'nin X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada ise "Sepahan ile El-İttihad arasında İsfahan'ın Nakş-i Cihan Stadyumu'nda yapılması planlanan Asya Şampiyonlar Ligi maçı, beklenmedik ve öngörülemeyen koşullar nedeniyle iptal edildi." ifadelerine yer verilmişti.

İran'ın eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'ta düzenlediği saldırıda öldürülmüştü.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, 4 Ekim'de yaptığı açıklamada, konuyla ilgili Suudi mevkidaşı ile temasta bulunduğunu ve sporun "siyasi bir araç olarak kullanılmaması" konusunda hemfikir olduklarını söylemişti.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 14
  • Deli Bunlar 5 ay önce Şikayet Et
    Stadın içine heykel mi yapmışlar?Komedi İran.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    jadim spleymsni on binlerce madem müslümanin katilidir. ehli sunnet düşmanıdır
    Cevapla
  • Ağrılı Yusuf 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar yine putperestlige mi döndü
    Cevapla
  • Daimi istikamet 5 ay önce Şikayet Et
    İslâm da heykel yasaktır! İran şia olduğu için dalalet ehlidir,bidat ehlidir!burada birkez daha anlaşılıyor ki "ehli sünnet Vel cemaat"istikamet üzere bir yoldur! asrı saadete en yakın İslâm yaşayış şeklidir.
    Cevapla
  • Yavuz 5 ay önce Şikayet Et
    İslam'da heykel yapmak yasak.Put olup olmadığı farklı bir şey.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Heykel yasak değil, heykele tapmak yasak. Şeyhe, şıha, hacıya hocaya tapmak yasak. Heykelden korktuğunuz kadar Allahtan korkasın müslümanlar bu halde olmazdı.
    Cevapla
  • Buda geçer yahu 5 ay önce Şikayet Et
    Kasım ateşin bol olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle