Cristiano Ronaldo'nun heykeli ülkeyi ikiye böldü

Hindistan’da, Portekizli milli futbolcu Cristiano Ronaldo’nun heykelinin dikilmesi ülkede görüş ayrılığına yol açtı.

Cristiano Ronaldo'nun heykeli ülkeyi ikiye böldü
Cristiano Ronaldo'nun heykeli ülkeyi ikiye böldü
GİRİŞ 29.12.2021 17:31 GÜNCELLEME 29.12.2021 17:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

BBC’nin haberine göre, daha önce Portekiz sömürgesi olan Goa eyaletinin bağımsızlığının 60’ıncı yıl dönümünde ünlü futbolcu Ronaldo'nun heykelinin dikilmesi eleştirilere neden oldu.

Eleştirenlerin bir kısmı, gençlere ilham vermesi için Ronaldo’nun yerine yerel bir futbolcunun heykelinin dikilmesinin daha uygun olacağını savundu.

IANS haber ajansına konuşan bir protestocu, "Ronaldo'nun heykelinin dikildiğini duymak beni hayal kırıklığına uğrattı. Samir Naik ve Bruno Coutinho gibi kendi ikonlarımızla gurur duymayı öğrenin." dedi.

Times of India gazetesinde yer alan haberde de heykelin açılışı sırasında bazı protestocuların siyah bayrak açtığı kaydedildi.

Bharatiya Janata Partisinden (BJP) milletvekili Michael Lobo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, heykelin gençlerin isteği üzerine, onlara ilham vermek için dikildiğini ifade etti.

YORUMLAR 8
  • Kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Oranın belediyesi de mi solcu acaba.
    Cevapla
  • karabahtim 2 yıl önce Şikayet Et
    Dil ve kültür savaşi: kebap yerine burger, özür dilemeye pardon, yüz yerine face, bilgisayar yerine pc veya laptop, hoscakal niyetine bye bye veya çiao. Leyla ile mecnun yerine romeo juliet, mevlana nasreddin hoca yunus emre yerine shakespeare, lafontaine, osmanli padisahlari yerine ceasar. TVlerde ask dizileri ile insanlari ahlaksizliğa yönlendirme ve zengin sosyeteye özendirme, kültürümüzle bağdasmayan seyleri normallestirme ve kabullendirme. Bir ülkeyi, hiç kan dökmeden, savaşmadan işgal etmenin en etkili yöntemi kültür savaşi.
    Cevapla
  • Lal laaaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Cokk dogruuuu
    Cevapla
  • Speak Turkish 2 yıl önce Şikayet Et
    Ellerine sağlık kardeşim, bazen haber okuyunca ve haber seyrederken adamlar o kadar yabancı kelimeler söylüyorki artık iğrenç boyutunda vardı. Neden mi, çünkü söyledikleri yabancı kelimenin Türkçesi anında aklıma geliyor ama onların gelmiyor, ya da gelmek istemiyor.
    Cevapla
  • karabahtim 2 yıl önce Şikayet Et
    Kültürel Savaş diye buna denir. Önce kendi kahramanlarini sana empoze eder. Sonra kendi dilini sana yabancilaştirir Kültür,örf adetlerinide bati medeniyetiyle değistirdikten sonra, kimliksiz,şuursuz, hiç savaşmadan kaybetmiş mahkum bir toplum oluşturulur. Bu maalesef Cumhuriyet tarihimizde, Atatürkün ölmesiyle başlayip, Erdoğanin gelmesine kadar olan süreçte, Türk Milletinin maaruz kaldiği kültür işgalinin tipatip aynisidir.
    Cevapla
  • Hakan Belçika 2 yıl önce Şikayet Et
    Bruno Coutinho Hindu mu ? Ey cahil adıda soyadıda Portekizli. Birde demiş ki gençlere ilham olsun diye yerel bir futbolcunun heykeli dikilseydi. Ulan gençlere ilham verecek kaç tane Hindu futbolcu var tarihinizde? Ronaldo Futbolun en büyük ikonu bence. Indan daha büyük bir ilham kaynağı olamaz futbol konusunda . Kendini 3 farklı ülkede ve 3 büyük futbol ülkesinde yeterince kanıtladı.
    Cevapla
  • Rebelboy1903 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçma olmuş portekizin dikmediği heykelden hindistan a ne :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle