Colin Kazım şikayetçi! "Türk olduğum için..."

Brezilya'da Corinthians takımında forma giyen Türk oyuncu Colin Kazım Richards, İngiltere’de siyahi olmaktan çok Türk olduğu için ırkçılığa maruz kaldığını belirtti.

Colin Kazım şikayetçi! "Türk olduğum için..."
Colin Kazım şikayetçi! "Türk olduğum için..."
GİRİŞ 03.03.2017 08:35 GÜNCELLEME 03.03.2017 10:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Brezilya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Corinthians’ta forma giyen Türk oyuncu Colin Kazım Richards, İngiltere’de siyahi olmaktan çok Türk olduğu için ırkçılığa maruz kaldığını belirtti.

Kariyerini Brezilya’da sürdüren 30 yaşındaki oyuncu, İngiliz basınına verdiği demeçte, kendisini her zaman Türk hissettiğini aktardı. Türk okuluna gittiğini, annesi ve anneannesi ile Türkçe konuştuğunu kaydeden Colin Kazım, "Her zaman kendimi Türk hissettim. Karayipler ve Türk ev ortamlarında yetiştim. Hiçbir zaman balık ve patates kızartması yiyerek büyümedim. Annem, Türk ve Hint yemekleri yaptı. Ailece İngiliz olmaktan oldukça uzaktık." ifadelerini kullandı.

İngiltere’ye saygı duyduğunu vurgulayan deneyimli oyuncu, "Anneme ve babama bir şey vermediler ama bize bir platform sundular. Bundan sonra da ebeveynlerim bu platformdan neler yapabileceklerine baktılar. İngiltere’de siyahi olmaktan çok Türk olduğum için ırkçılığa maruz kalıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Colin Kazım, Türkiye’de kendini kabul ettirmekle ilgili hiçbir zaman sorun yaşamadığını ve Türk Milli Takımı forması giydiğinde insanların kendisini çok sevdiğini kaydetti. Kendisine gösterilen ilgiden çok mutlu olduğunu belirten milli futbolcu, "Farklı bir sevgiydi. Böyle bir ülke için oynamak sizi ağlatıyor." açıklamasını yaptı.

Anne ve babasının kendisine karşı sabırlı olduğunu paylaşan Colin Kazım, bu sayede hayatta başarıyı yakaladığını ancak birçok kuzeni ve arkadaşının ya hapiste bulunduğunu ya da hayatını kaybettiğini belirtti.

Aralarında Galatasaray ve Fenerbahçe’nin de yer aldığı 13 takımda forma giyen Colin Kazım, milli takımda 37 maça çıktı. Hücum oyuncusu, Türkiye, Yunanistan ve İskoçya’da şampiyonluk sevinci yaşadı.

YORUMLAR 5
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    müjde kardeşim müjde !!onların pagan zihniyetleri bitti artık ülkene gel herzaman sana bu ülkenin kapıları açık yeni yükselen insani değerler bu ülkede yükselecek yeşerecek gel ülkene !!!
    Cevapla
  • 1903 7 yıl önce Şikayet Et
    türk ya da müslüman ol avrupa her zaman kendinden olmayanı yok edilmesi gereken bir tehdit olarak kabul eder bu yüzden kavimler göçünden bu yana bizi orta asyaya postalama çabasında avrupa
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Sebep müslümanlık.yoksa avrupada türklügü takan yok.türk dusmanligi balkanlarda ve ortadoğuda
    Cevapla
  • 1903 7 yıl önce Şikayet Et
    ATİLLA adamların içinden geçti bunlar 1000 sene de geçse unutmazlar papaya diz çöktüren büyük türkü avrupa kendinden görmediği herkesi yok edilmesi gereken bir tehdit olarak görür ki kavimler göçünden bu yana bizi orta asyaya postalamaya çalışıyorlar
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah a şükür TÜRK'ÜM !
    Cevapla