Chelsea Tottenham maçı geniş özet- Müthiş goller!

Futbolun beşiği olarak bilinen İngiltere Premier Lig'in 36.haftasında, Tottenham'un şampiyonluğu için hayati önem taşıyan maçta Chelsea ile Tottenham 2-2 berabere kalırken, bu sonucun ardından Leicester City, Premier Lig'de ilk şampiyonluğunu ilan etti. Kıran kırana geçen Chelsea Tottenham maçının geniş özeti, Chelsea Tottenham maçının tüm golleri, Chelsea -Tottenham maçının ilk 11'leri, Chelsea Tottenham maçının tartışmalı pozisyonları ve daha fazlası haberimizde.

Chelsea Tottenham maçı geniş özet- Müthiş goller!
Chelsea Tottenham maçı geniş özet- Müthiş goller!
GİRİŞ 03.05.2016 12:52 GÜNCELLEME 03.05.2016 22:28

Dünyanın en önde gelen liglerinden ve futbolun beşiği olarak bilinen İngiltere Premier Lig bu sezon çok ilginç ve coşkulu sezona sahne oldu. Bu sezonun hiç şüphesiz flaş takımı Leichester City oldu. Şöyle ki 132 yıllık tarihinde hiç şampiyon olamamış bir takım bitime iki hafta kala ipi göğüsledi. Tabi bu duruma Chelsea faktorü de biraz da olsa neden olmuş oldu.Chelsea evinde oynadığı Tottenham'un şampiyonluk umudunu elinden almış oldu.İşte Chelsea Tottenham maçının geniş özeti, Chelsea  Tottenham maçının tüm golleri, Chelsea -Tottenham maçının ilk 11'leri,  Chelsea  Tottenham maçının tartışmalı pozisyonları tüm ayrıntılarıyla haber7.com'da.

CHELSEA TOTTENHAM MAÇININ GENİŞ ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

Premier Lig'de 36. haftanın kapanış maçında deplasmanda Chelsea ile 2-2 berabere kalan Tottenham'ın şampiyonluk umutları bitti ve Leicester City, Premier Lig şampiyonu oldu.

Premier Lig'de zirve takibini sürdüren Tottenham, 36. haftanın kapanış maçında Chelsea'yi konuk etti.

Stamford Bridge'de 35. dakikada Kane'in golüyle öne geçen Tottenham, 44. dakikada Min Son ile farkı ikiye çıkardı ve soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Mücadelenin ikinci yarısında oyunda baskısını artıran Chelsea, 58. dakikada Cahill'in kafa golüyle skoru 2-1'e getirdi. Bu golün ardından beraberlik için tüm hatlarıyla hücum eden Maviler, 83. dakikada Hazard'ın nefis golüyle 2-2'ye taşıdı. 

İngiltere Premier Ligi'nde, bitime 2 hafta kala Leicester City, Tottenham'ın bir maç fazlası ile 8 puan önünde bulunuyordu. Tottenham Hotspur, bu maçta berabere kalarak aradaki farkı 7'ye indirmiş oldu ancak kalan haftalarda bu farkın daha da inmesine imkan olmadığı için Leicester City, şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Tottenham, Chelsea ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak 70 puana ulaştı ve bitime iki hafta kala şampiyonluğu Leicester City'ye kaptırdı. Chelsea ile aldığı beraberlikle 48 puana yükseldi ve haftayı dokuzuncu sırada tamamladı.

CHELSEA TOTTENHAM İLK 11'LER

Chelsea: Begovic; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Mikel, Matic; Willian, Fabregas, Pedro; Diego Costa

Tottenham: Lloris; Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Dier, Dembele; Lamela, Eriksen, Son; Kane

LEICESTER CITY’İN ŞAMPİYONLUĞUNA OYNAYAN KAZANDI!

Bahisçiler sezon başında Leicester’ın şampiyonluğuna 1’e 5 bin şans tanıyorlardı. Claudio Ranieri ve ekibi, takım ruhu ve kaliteli futbolu ile tüm ezberleri bozarak tarihi bir zafer elde ettiler.

EDEN HAZARD BÖYLE İSTEDİ

Daha önce basına verdiği bir demeçte Tottenham Hotspur'un şampiyon olmasını istemediğini özellikle belirten Hazard, 3 Mayıs 2015’ten bu yana Stamford Bridge’deki ilk golünü atmış oldu

Dün şampiyonluğunu ilan edebileceği bir maça çıkan ancak Manchester United ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak Chelsea-Tottenham derbisinin sonucunu beklemek zorunda kalan Leicester City, bitime iki hafta kala 77 puanla tarihinin ilk şampiyonluğunu ilan etti. Şampiyon Leicester City, 7 Mayıs Cumartesi günü sahasındaki son maçında Everton’ı ağırlayacak.