Güney Kore’de şov yaptık! Para Taekwondo Milli Takımı 5 madalya kazandı

Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapılan Para Taekwondo Grand Prıx’inde Türk sporcuları 5 madalya kazandı.

Güney Kore’de şov yaptık! Para Taekwondo Milli Takımı 5 madalya kazandı
Güney Kore’de şov yaptık! Para Taekwondo Milli Takımı 5 madalya kazandı
GİRİŞ 07.09.2026 17:10 GÜNCELLEME 07.09.2026 17:10

Para Taekwondo’da büyük başarı… Güney Kore’nin Başkenti Seul’de geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Güney Kore Grand Prıx’in de Türk sporcuları 1 altın 4 bronz madalya kazandı.

63 kiloda müsabakalara katılan Mahmut Bozteke altın madalyaya uzanırken 47 kiloda Nurcihan Ekinci Gül, 52 kiloda Meryem Betül Çavdar, 57 kiloda Gamze Özcan ve 58 kiloda Ali Can Özcan bronz madalya kazanan sporcular oldular.

Los Angeles Olimpiyatları öncesinde Para Taekwondo Milli takımı elde edilen sonuç ve madalyalarla hem moral hem de kota puan topladılar.

TANRIKULU: “HEDEFİMİZ ZİRVEDE YER ALMAK”

Taekwondo Federasyonu Başkanı Bahri Tanrıkulu, Güney Kore’de 5 madalya kazanmalarının kendilerini mutlu ettiğine dikkat çekerek, “Takımımız bu müsabakalara çok iyi hazırlanmıştı. 2028 yılında Los Angeles’ta yapılacak olan paralimpik oyunlarına puan veren bir organizasyondu. Sporcularımız hem madalyaları hem de kota puanlarını topladılar. 5 madalyadan daha fazlasını kazanmalıydık. Ayrıca 1 altın bizim için yeterli değil. Bundan sonra ki organizasyonlarda daha dikkatli olup ülkemize daha büyük başarılar kazandırmak istiyoruz” dedi.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.