16 yaşında dünya şampiyonu oldu! Bakan Bak'ın kararıyla ismi ölümsüzleştirildi

Amasya Merzifonlu Zehranur Aslan, Kolombiya'da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Bakan Bak, 16 yaşındaki sporcunun isminin Merzifon Gençlik Merkezi binasına verileceğini duyurdu.

16 yaşında dünya şampiyonu oldu! Bakan Bak'ın kararıyla ismi ölümsüzleştirildi
16 yaşında dünya şampiyonu oldu! Bakan Bak'ın kararıyla ismi ölümsüzleştirildi
GİRİŞ 09.07.2026 17:28 GÜNCELLEME 09.07.2026 17:35
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Zehranur Aslan, Kolombiya'da Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonu oldu.
  • Merzifonlu Zehranur Aslan, toplamda 198 kilogram ağırlık kaldırarak altın madalya kazandı ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından kutlandı.
  • Bakan Bak, Aslan'ın isminin yeni açılan gençlik merkezine verileceğini duyurdu ve onun başarısının örnek olacağını belirtti

Amasya Merzifonlu Zehranur Aslan, Kolombiya'da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaştı.



Koparmada 86 silkmede ise 112 olmak üzere toplamda 198 kilogram ağırlık kaldırıp Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan sporcuyu kutlayıp alkışlatan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, isminin yeni hizmete giren gençlik merkezine verileceğini açıkladı.

Merzifon Gençlik Merkezi binasının açılış törenine katılan Bakan Bak, Zehranur Aslan ve antrenörü Recep Arslan'ı kutladı.

Zehranur Aslan ve antrenörü Recep Arslan

"KIZIMIZIN İSMİNİ BURAYA VERİYORUZ"

16 yaşındaki Aslan'ın başarısının örnek olacağını vurgulayan Bak, "Buranın kızı Zehranur Aslan halterde yıldızlar dünya şampiyonu oldu. İşte bu çocukların içerisinden çıktı. İnşallah Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu da olur. Onu bir daha alkışlıyoruz. Kızımızın ismini buraya veriyoruz. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    tebrikler
    Cevapla
  • 1453 1 ay önce Şikayet Et
    Maşallah nice şampiyonluklara...
    Cevapla
  • hacıköylü 1 ay önce Şikayet Et
    Merzifonlu değil Gümüşhacıköy Kutluca köyünden maşallah hemşehrimize.
    Cevapla
  • fatih 1 ay önce Şikayet Et
    gerek yok. biryerlere gelsin, sonrasında topluma yetiştirdiği sporcularlav örnek olsun ondan sonra adı verilir. bu kızımıza yapılacak şey,taahhüt alınıp,bir sakatlık haricinde, 10 yıl sporculuk yapması karşılığı,devlet işi ve bir ev. maddiyatı düşünmesin kızımız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle