Dünya rekortmeni Nijeryalı atlet tüm itirazlara rağmen Türkiye'yi seçti

Dünya rekortmeni Nijeryalı atlet Favour Ofili, kariyerine Türkiye adına devam etmek istediğini açıklayarak dünya atletizm kamuoyunda gündem oldu.

GİRİŞ 23.02.2026 12:36 GÜNCELLEME 23.02.2026 13:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Genç sporcunun bu kararı ülkesinde büyük tepki çekti.

Nijerya basınındaki haberlere göre Afrika ülkesindeki Ulusal Spor Komisyonu (NSC), Ofili’nin Türkiye’ye geçmesini engellemek için harekete geçti.

Favour Ofili, Dünya Atletizm Federasyonu’na da şikayet edildi.

"2028'E KADAR BEKLEMEK ZORUNDA"

NSC’nin üst düzey bir yetkilisi “Ofili geçen yıl Ulusal Spor Konseyi tarafından eğitim bursu verilen elit sporcular arasındaydı ve Türkiye’ye geçişi mümkün değil. Başka bir ülke için yarışmak istiyorsa, Eylül 2028’e kadar beklemek zorunda” dedi.

Favour Ofili, Adidas Atlanta City Oyunları 2025'te, 15,85'lik derecesiyle 16 saniyenin altına inen ilk kadın sporcu olmuştu.

"BENİ RAHAT BIRAKIN"

200 metrede ülkesinin en hızlı ismi olan 23 yaşındaki Ofili ise “Her şey sizin beceriksizliğiniz yüzünden. Beni rahat bırakın. Kariyerimi kurtarmak için Türkiye’yi seçtim” diye konuştu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Olgun Emekli 31 dakika önce Şikayet Et
    Waawww harika bir haber çok sevindim .
    Cevapla