İtalya'da 8 Türk sporcu, tek hedef: Tarih yazmak
İtalya'nın Milano ve Cortina şehirlerinde 6-22 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 25. Kış Olimpiyat Oyunları'na Team Türkiye, 8 sporcuyla katılacak.
İtalya'nın Milano ve Cortina şehirlerinde 6-22 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 25. Kış Olimpiyat Oyunları'na Team Türkiye, 8 sporcuyla katılacak.
Milano Cortina 2026'ya 16 gün kala Oyunlarda Türkiye'yi temsil edecek sporcular belli oldu.
Alp disiplini kadınlarda Ada Hasırcı ve erkeklerde Thomas Kaan Önol Lang, kayakla atlama erkeklerde Fatih Arda İpcioğlu ile Muhammed Ali Bedir, kayaklı koşu kadınlarda İrem Dursun ve erkeklerde Abdullah Yılmaz, kısa kulvar sürat pateni erkeklerde ise Denis Örs ve Furkan Akar temsil edecek.
İTALYA 3. KEZ EV SAHİBİ
Daha önce Cortina d'Ampezzo 1956 ve Torino 2006 ile Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapan İtalya, Milano-Cortina 2026 ile Kış Oyunları'nı 3. kez düzenleyecek.
Kış Oyuncuları'nda; alp disiplini, artistik buz pateni, biatlon, buz hokeyi, curling, dağ kayağı, kayakla atlama, kayaklı koşu, kısa kulvar sürat pateni, kızak (luge), kuzey kombine, serbest stil kayak, skeleton, snowboard, sürat pateni ve yarış kızağı (bobsleigh) olmak üzere 16 olimpik spor dalında düzenlenecek ve 116 madalya yarışması yapılacak.
Oyunlarda ilk kez spor dallarına göre dağılmış şekilde 6 farklı Olimpiyat Köyü kullanılacak.
AÇILIŞ TÖRENİ 6 ŞUBAT'TA
Olimpiyat tarihinde bir ilk olarak açılış ve kapanış törenleri farklı şehirlerde düzenlenecek. Açılış töreni, 6 Şubat Cuma günü TSİ 22.00’de San Siro Stadyumu, Cortina City Centre (Piazza Di Bona), Predazzo Ski Jumping Stadium ve Livigno Snow Park olmak üzere ilk kez 4 farklı bölgede; kapanış töreni ise 22 Şubat Pazar günü TSİ 22.30’da Verona Arenası’nda organize edilecek.
Milano Cortina 2026, Kış Olimpiyat Oyunları tarihinde cinsiyet eşitliğini en çok gözeten oyunlar olacak. Organizasyonda, katılımcıların yüzde 47’si kadınlardan oluşacak.
Programa eklenen 4 spor dalındaki (serbest stil kayak mogul çiftler, kızak çiftler, kayakla atlama büyük tepe ve dağ kayağı sprint) kadınlar yarışmalarıyla toplam 50 kadınlar madalya yarışması yapılacak ve bu alanda bir rekor kırılacak. Paris 2024’teki gibi cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla kayaklı koşu toplu çıkış yarışı ilk kez, erkeklerle aynı olarak 50 km mesafede düzenlenecek.