Eskrimdeki tek kadın sporcu sponsorsuz kaldı: Uzak ülkelere gidemiyor

Eskrim kılıç branşında Türkiye’nin tek kadın milli sporcusu Şenay Güner, “Amacım, Paralimpik Oyunları'na katılabilmek için müsabakalara katılıp dünya klasmanındaki yerimi korumak ve yükseltmek.” dedi.

Eskrimdeki tek kadın sporcu sponsorsuz kaldı: Uzak ülkelere gidemiyor
Eskrimdeki tek kadın sporcu sponsorsuz kaldı: Uzak ülkelere gidemiyor
GİRİŞ 02.10.2025 10:56 GÜNCELLEME 02.10.2025 10:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

20 yıl önce takımı ile turnuvaya giderken yaşadığı trafik kazası sonrası eskrimi bırakan, 14 yıl sonra ise tekerlekli sandalye eskirim ile spor hayatına yeniden başlayan Şenay Güner, sponsor ve kulüp eksikliği nedeniyle yurtdışı turnuvalara gitmekte zorluk çekiyor.

2 yıldır tekerlekli sandalye eskirim yaptığını ifade eden Güner, “Şu anda bakanlığın Paralimpik kadrosundayım. Engelli olmadan önce olimpik eskrim yapıyordum. Normal eskrimdi branşım. Daha sonra biz müsabakaya giderken takımla birlikte kaza geçirdik. Ardından tedavi sürecim ve tekrar eskrime döndüm. Gene normal olarak döndüm, bunu yapabildim, milli takım düzeyine de yaklaştım. Ama sonra bırakmam gerekiyordu; Sağlık açısından da ilerletemedim. Daha sonra federasyonumun desteğiyle beraber Paralimpik eskirime başladım. Daha önce hiç yapmamıştım. 2 yıl önce bu yola baş koydum. Şu anda Türkiye'nin Paralimpik kılıç branşındaki tek kadın sporcusuyum. Ayrıca müsabakalara katılan tek kadın Paralimpik eskrimciyim” diye konuştu.

‘PARALİMPİK OYUNLARINA KATILAN İLK TÜRK KADIN ESKRİMCİ OLACAĞIM’

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) antrenmanlarını sürdürdüğünü söyleyen Güner, “Yurt dışında kamplara gitmek zorundayım. Şimdiye kadar 2 Dünya Şampiyonası'na katıldım. 2 yıl içerisinde de dünya klasmanındaki yerimi 15’inci sıraya yükselttim. Şu anda hedefim 2028 Los Angeles Paralimpik Oyunları'na katılmak. Bunu gerçekten çok istiyorum ve bunun için birçok şeyi geride bıraktım. İş hayatıma ve sosyal hayatıma ara verdim. Sadece eskrime odaklandım. Amacım Paralimpik Oyunları'na katılabilmek için müsabakalara katılıp dünya klasmanındaki yerimi korumak ve yükseltmek. Eğer bugün, olimpiyatlara katılım süreci yaşıyor olsaydık yüzde 80 oranında katılıyor olacaktım. Paralimpik oyunlarına katılırsam eğer Paralimpik Oyunları'na katılan ilk Türk kadın eskrimci olacağım. Bunu da çok istiyorum” ifadelerinde bulundu.

‘TEK EKSİĞİM, SPONSOR DESTEĞİM’

Ankara'da antrenman yapacağı bir partnerinin olmadığını söyleyen Güner, bu nedenle yurt dışına kamplara gitmek zorunda kaldığını ifade ederek, “Şimdiye kadar Gürcistan'a, İtalya'ya, Fransa'ya kamplara gittim. Ve bunun devamını da getiriyor olmam lazım. Avrupa şampiyonasıyla birlikte toplam 5 müsabakam var. Bunlara da katılmam gerekiyor ki hem yerimi koruyayım hem de klasmandaki yerimi yükselteyim. 2 yıl içerisinde birçok müsabakaya gittim. Ama gidemediğim müsabakalar da var. Uzak ülke müsabakalarına gidemediğim zamanlar da oluyor. Tek eksiğim, sponsor desteğim. Eğer bir sponsorum olursa; yurtdışı müsabakalarına çok daha rahat gideceğim. ‘Hayatımı nasıl idame ettireceğim’ derdiyle uğraşmayacağım. Bu yolda beraber Los Angeles'a gidelim. Bana inanan ve benimle birlikte Los Angeles'a gelmek isteyen, Paralimpik oyunlarına ilk kadın Türk eskrimcisi olarak katılmamı sağlayacak sponsor ve kulüp desteğine ihtiyacım var. Dünya Şampiyonası madalyam yok ama bunun için çok çalışıyorum. Bunu da elde edeceğime inanıyorum” ifadelerinde bulundu.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 3
  • Misafirr 1 saat önce Şikayet Et
    Ben sıradan vatandaş olarak bile sponsor olmak isterim ama gücümüz neye yeter. Hiç utanmıyormu ülkemizde milyarlar kazanan sanayiiciler markalar devler. Ayıp yahu
    Cevapla
  • Lak 4 saat önce Şikayet Et
    Ya kardeşim bu ne ya bu nee.. saçma sapan şeyleri spor diye yutturuyosnz
    Cevapla
  • Vatandaş ! 6 saat önce Şikayet Et
    Voleybol takımına First Class bilet alanlar düşünsün !
    Cevapla