Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başlıyor! İki güreşçi ön planda

Namlı pehlivanların 1352'den beri kispet giydiği Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri, 5-7 Eylül'de Antalya'nın Elmalı ilçesindeki Recep Gürbüz Sahası'nda yapılacak.

Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başlıyor! İki güreşçi ön planda
Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başlıyor! İki güreşçi ön planda
GİRİŞ 04.09.2025 13:37 GÜNCELLEME 04.09.2025 13:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Namlı pehlivanların 1352'den beri kispet giydiği Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri, 5-7 Eylül'de Antalya'nın Elmalı ilçesindeki Recep Gürbüz Sahası'nda yapılacak.

Organizasyonda, 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Orhan Okulu ile Elmalı Yağlı Güreşleri'nın son başpehlivanı Enes Doğan'ın yanı sıra Ali Gürbüz, Feyzullah Aktürk, İsmail Balaban, Yusuf Can Zeybek, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Taş'ın da aralarında bulunduğu 70'ten fazla başpehlivan ile 1500'ün üzerinde sporcu kispet giyip boy gösterecek.

Elmalı'ya Ahmet Taşçı ve Orhan Okulu damgası

Elmalı güreşlerine son dönemde Türk yağlı güreşinin yaşayan efsanesi Ahmet Taşçı ve 654, 657, 664 Kırkpınar Yağlı Güreşleri birinciliğiyle Antalya'nın gururu olan Orhan Okulu damgasını vurdu.

Ahmet Taşçı, Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde üst üste 5 kez kazanarak rekor kırarken Orhan Okulu ise 6 kez üst üste başpehlivan olarak rekoru eline geçirmeyi başardı.

Okulu, 2025 CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nde de şampiyonluğa en yakın isim olarak dikkati çekiyor.

Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri aynı zamanda ligin son etabını oluşturuyor.

2 saat 15 dakikalık güreş unutulmadı

Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nin 666'ncısı, 9 Eylül 2018'de er meydanlarında eşine az rastlanır bir mücadeleye sahne oldu.

"Sarı fırtına" olarak anılan Antalyalı güreşçi İsmail Balaban, yarı finalde hemşehrisi ve kendisi gibi Kırkpınar başpehlivanı ünvanına sahip Ali Gürbüz ile karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen ve 2 saat 15 dakika süren müsabakada, İsmail Balaban'ın babası Hasan ve dedesi Mehmet Balaban, er meydanına çıkarak, güreşin bitirilmesini istedi. Ailelerin araya girmesine rağmen güreşmeye devam eden İsmail Balaban, Ali Gürbüz'ü yendi.

Zorlu mücadelelerin ardından finale çıkan İsmail Balaban, aşırı yorgunluğa bağlı yaşadığı kramplar ve sakatlığı nedeniyle müsabakadan çekilmek zorunda kalınca, Orhan Okulu başpehlivanlığı kazandı.

KAYNAK: AA
Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Adıyamanlı 1 gün önce Şikayet Et
    Adıyaman,dan selamlar.. Ali bir efsanedir (Aslında hepsi birer efsane. Hepsini saygıyla selamlıyorum) Yağlı güreşte kırıcı konuşmak olmaz
    Cevapla
  • Ömerali birşen 1 gün önce Şikayet Et
    Merhabalar Ali gürbüz gibi bir pehlivan daha gelmez evet hepsi bizim pehlivanlarımız ondan şüphemiz yok aliyi sadece syirici seviyor güreş camiyasından seven kimse yok adam tek başına goca federasyonla savaşıyor ister istemez adamda güreş işdahı kalmıyor aliyi yeniden yetmiş tanıyor Ali’nin olmadığı güreşde seyirci bile olmuyor Ali’nin kıymetini bilmeleri lazım Ali seyircinin lampiyonu
    Cevapla
  • Tatar 1 gün önce Şikayet Et
    Ya senin zevkin yok yada guresten anlamıyorsun ali gürbüz adam gibi gurescidir
    Cevapla
  • Nihat Gürbüz 1 gün önce Şikayet Et
    Ali Gürbüz için övücü kelimelerin hepsine katılır altına imzamı basarım. Böyle karakterli,beyefendi,naif, ahlâklı bir güreşçiye bu ülke sahip olduğu için gerçekten çok şanslı. Lütfen olumsuz yorum yaparken, bir kez daha düşünün yada çok iyi gözlemleyiniz.
    Cevapla
  • Mahmut 2 gün önce Şikayet Et
    Ön plandaki iki güreşçi kim Orhan Okulu ve Enes doğan mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle