Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Bakan Bak kolları sıvadı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda her yere spor tesisi yapmaya çalıştıklarının altını çizdi.

GİRİŞ 26.08.2025 13:04 GÜNCELLEME 26.08.2025 13:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Tenis Federasyonu'nun Bizim Kort YouTube programına konuk olarak katıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, program moderatörlüğünü Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Şafak Müderrisgil'in yaptığı yayında milli sporcular Ada Kumru, İrem Kurt ve Su Mandacı ile Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcuları Artun Polat, Ekin Selen Sever, Doruk Ege Şahin de yer aldı.

Bakan Bak, Ankara'da yeni hizmete giren Tenis Eğitim Merkezi'nin Türk tenisinin gelişimi açısından önemli olduğunu söyledi.



"HER YERE GENÇLİK VE SPOR TESİSİ YAPIYORUZ"

Bakanlık olarak her branşa olduğu gibi tenise de çok değer verdiklerini aktaran Bakan Bak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda mahalle ve köylere varıncaya kadar her yere gençlik ve spor tesisi yapıyoruz. Ankara Tenis Eğitim Merkezi de onlardan biri. Bu tesisi Türk tenisi açısından ana pencere olarak görüyorum." dedi.

Yeni tesislerin tenise olan ilgiyi daha artıracağına vurgulayan Bakan Bak, "İstanbul'da federasyon ile birlikte yaptığımız tenis tesislerimiz var. Şırnak'ta açık ve kapalı kortlar yaptık. Türk tenisi sıçrama yönünde ilerliyor. Tenisçilerimizin gelecekte uluslararası turnuvalarda önemli başarılar elde edeceğine inanıyorum. Tenisin yaygınlaşması için federasyonumuzun okullar ve kulüpler arası müsabaka sayısını artırması gerektiğini düşünüyorum. Heyecanını paylaştığımız Başkan Şafak Müderrisgil ve ekibini biz de bu noktada bakanlık olarak destekleyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Şafak Müderrisgil ise Ankara Tenis Eğitim Merkezi'nin Türk tenisinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak gördüklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye genelinde yürüttüğü tesisleşme vizyonuyla sporun her branşta daha erişilebilir hale gelmesinin önemini anlatan Müderrisgil, şunları kaydetti:

"Bu tesisler gençlerin modern imkanlarla buluşmasını ve ülkemizin uluslararası arenada daha güçlü bir şekilde temsil edilmesini hedefliyor. Hizmete açtığımız Ankara Tenis Eğitim Merkezi, bu vizyonun tenis branşındaki en önemli adımlarından biri olarak öne çıkıyor. Tenisin geniş kitlelere ulaşabilmesi için tesisleşme büyük önem taşıyor. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Ankara Tenis Eğitim Merkezi'ni hem vatandaşlarımızın hem de sporcularımızın hizmetine sunuyoruz. Çok yakında İstanbul'daki tesisimizi, ardından İzmir'deki tesisimizi de hayata geçirerek Türk tenisinde tesisleşme atağımızı sürdüreceğiz. Bu süreçte her zaman yanımızda olan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyorum."

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Mehmet 6 saat önce Şikayet Et
    Spor karın doyurmuyor boş isler o parayı emekli insanlara verin
    Cevapla
  • çiçi 6 saat önce Şikayet Et
    Birtane de bizim mahalleye Halısaha yapın belediyeden hayır yok.
    Cevapla
  • Duyarlı 6 saat önce Şikayet Et
    Sayın Reisimiz. Aile yapımız elden gidiyor. Aileler kadınlara pozitif ayırımcılıktan dağılıyor. Evlilikler azalıyor. Evlilik dışı beraberlikler başını almış gidiyor. Aileyi güçlendirmek için ''Spor Tesisleri'' yerine 12 yıllık ''Sorunlu Eğitim Sistemi'' nin yeniden düzenlenmesini emrediniz. Her şey yoluna irecek. Aile yılı havada kalmasın.
    Cevapla