Türkiye Boks Federasyonu'ndan kayyum iddialarına yalanlama

Türkiye Boks Federasyonu, federasyona 'kayyum atandı' iddialarını yalanladı. Federasyon tarafından yapılan açıklamada, kayyum atandığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Türkiye Boks Federasyonu'ndan kayyum iddialarına yalanlama
Türkiye Boks Federasyonu'ndan kayyum iddialarına yalanlama
GİRİŞ 16.10.2024 18:46 GÜNCELLEME 16.10.2024 18:46

Türkiye Boks Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, bazı medya organlarında çıkan kayyum atandığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

"Spor Tahkim Kurulunca Kasım 2024 tarihinde yapılacak Türkiye Boks Federasyonu seçimlerine ilişkin "seçim sürecine ilişkin" yapılan itirazların değerlendirilmesi neticesinde; seçimin bir komisyon tarafından yürütülmesine karar verilmiştir. Aynı kurul tarafından Türkiye Boks Federasyonu seçimleri dışında diğer farklı 5 Spor Federasyon seçimlerinde de aynı şekilde seçimin belirlenecek kurul tarafından yürütülmesine karar verilmiştir. Bu durum her seçimde uygulanan bir hukuki bir usul olup, özellikle çok fazla sayıda Başkan adayının olduğu Spor Federasyonlarında itirazların yoğunluğu nedeniyle böyle bir yöntem tercih edilmektedir."

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.