'Trans Boksör'ün maçı yine dünya gündeminde! Rakibi, antrenörüne dert yandı

Trans olduğu belirtilen Cezayirli boksör Imane Khelif, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finalde karşılaştığı Macar sporcu Luca Anna Hamori'yi mağlup ederek yarı finale yükseldi. Hamori'nin raunt arasındaki sözleri ise gündem oldu.

GİRİŞ 04.08.2024 20:44 GÜNCELLEME 05.08.2024 10:43
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

2024 Paris Olimpiyatları'nın dünya genelinde en çok tartışılan ismi Cezayirli boksör Imane Khelif, bir kez daha odak noktası haline geldi.

"KAZANAMAM O BİR ERKEK"

Kadınlar 66 kilo boks maçında Macar sporcu Luca Anna Hamori ile karşı karşıya gelen ve 'Trans' olduğu öne sürülen Khelif, rakibini 5-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Maça ise raunt arasında antrenörünün direktiflerine cevap veren Hamori'nin, "Kazanamam o bir erkek" dediği görüntüler damga vurdu ve bu sözler sosyal medyada gündem oldu.


ERKEK OLDUĞU DOĞRULANDI

Diğer yandan dün çıkan haberlerde Dünya Boks Örgütü Avrupa Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Boks Birliği'nin eski Genel Sekreteri István Kovács, Macar basınına, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ni 2022 gibi erken bir tarihte kadın boksuna katılacak erkekler konusunda uyardığını ancak hiçbir şey yapılmadığını söyledi.

Kovács, dün Magyar Nemzet'e yaptığı açıklamada, Cezayirli boksörle ilgili spekülasyonları doğrulayarak, Khelif'in biyolojik olarak erkek olduğunun 2022 yılı gibi erken bir tarihte bilindiğini sözlerine ekledi.

Kovács, Magyar Nemzet'e verdiği röportajda, "Sorun Khelif'in testosteron seviyesinde değildi, çünkü günümüzde bu ayarlanabilir, ancak cinsiyet testinin sonucunda Cezayirli boksörün biyolojik olarak erkek olduğu açıkça ortaya çıktı," dedi ve Uluslararası Boks Birliği tarafından Khelif de dahil olmak üzere toplam beş boksörün muayene edildiğini ve hepsinin "gerçekten erkek" olduğunu söylemişti.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 114
  • isa 1 ay önce Şikayet Et
    Şu geldiğimiz hale bak,Allah helak edecek nasıl pis bir dünyada yaşıyoruz...
    Cevapla
  • vdg 1 ay önce Şikayet Et
    bunun erkek oldugu anlamak icin uzman olmay bile gerek yok ayni seyi biz yapsak hemen yasak konur idi
    Cevapla
  • Yuşa 1 ay önce Şikayet Et
    Bu çirkin olimpiyat ta ne işiniz var. Orada bulunmakla onlara destek olmak arasında ne fark var. Bırakın kendi çirkinlikleri içinde eğlenip dursunlar. Belki sonlarını hazırlarlar.
    Cevapla
  • vatansever 1 ay önce Şikayet Et
    hristiyanlık ve dönme probagandası yapılan bu rezil olimpiyatlara biz neden katıldık
    Cevapla
  • hak 1 ay önce Şikayet Et
    bu olimpiyat fifa ve vesayire kuruluslar hepsi 1 akil yonetior. dunyayi yonetenlerin insan beyin yapisina sahip oldugunu zannetmiyor. bildigim tek sey din tarihi uzerinden dunyayi sekillendiriolar. Allah'i kiyamete zorluyor aklinca.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle