Paris 2024'te ilk madalya sevinci!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer'den oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı, bronz madalya kazandı.

GİRİŞ 29.07.2024 18:11 GÜNCELLEME 30.07.2024 09:42
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Klasik Yay Erkek Milli Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın bronz madalya mücadelesinde Çin'i 6-2 yenerek Olimpiyat Oyunları 3'üncüsü oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda okçuluk branşında Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer, Muhammed Abdullah Yıldırmış'tan oluşan milli takım, Kolombiya’yı 5-4 mağlup ederek çeyrek finale yükselmişti.

Çeyrek finalde Tarundeep Rai, Ramesh Pravin Jadhav ve Dhiraj Bommadevara'dan oluşan Hindistan ile karşı karşıya gelen ay-yıldızlılar, mücadeleden 6-2’lik skorla galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde ev sahibi Fransa ile karşılaşan milli takım, 5-4 kaybetti ve bronz madalya mücadelesinde Çin ile karşılaştı.

Klasik Yay Erkek Milli Takımı, bronz madalya karşılaşmasında Çin'i 6-2 yenerek Olimpiyat Oyunları 3'üncüsü oldu.

10 PUANLIK ATIŞ, 9 PUANLIK SAYILDI İDDİALARI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Klasik Yay Erkek Milli Takımı'nın yarı finaldeki Fransa'ya karşı mağlup olduğu karşılaşmada yaşanan ilginç olay ortalığı karıştırdı. Son atışta 1 puanlık farkla finali kaçıran milli takımın 9 puanlık son atışını yayın moderatörü 10 puan olarak sundu.

Teknik incelemeye gidilen atışta olimpiyat jürisi atışın 9 puan olduğuna hükmederek Türkiye'yi eledi. Jüri kararı sonucunda Fransa finale çıkan taraf olurken tartışmalar alevlendi.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı Türkiye'nin hakkının yenildiğini ve atışın 10 puanlık bir atışken jüri kararıyla 9 puan olarak verildiği öne sürüldü.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    fransadan hersey beklenir
    Cevapla
  • Taraftar 1 ay önce Şikayet Et
    Barbar Avrupa dan gelecek hiç bir madalyaya sevinmiyoruz...!
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Keşke altın olsaydı.. Ama bunada şükür.. Helal olsun..
    Cevapla
  • Salih 1 ay önce Şikayet Et
    Allah her daim daha da gelişmenizi nasip etsin başarılar çocuklar harika , devamm !
    Cevapla
  • Morelli 1 ay önce Şikayet Et
    Altin madalya gibi seviniyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle