Başkent'te Satranç Heyecanı

Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Ankara’Da Start Aldı. Türkiye’Nin En Prestijli Organizasyonu Olan Türkiye Satranç Süper Ligi İş Bankasi’Nin Önderliğinde Türkiye’Nin Kalbi Ankara’Da Start Aldi.

Başkent'te Satranç Heyecanı
Başkent'te Satranç Heyecanı
GİRİŞ 16.07.2024 20:17 GÜNCELLEME 17.07.2024 20:17

Satrançta Dünya Devleri Ankara’Da Buluşuyor… Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Ankara’Da Start Aldı. Türkiye’Nin En Prestijli Organizasyonu Olan Türkiye Satranç Süper Ligi İş Bankasi’Nin Önderliğinde Türkiye’Nin Kalbi Ankara’Da Start Aldi.



Türkiye’Nin En Önemli Satranç Ustalarinin Yani Sira Shakhriyar Mamedyarov, Parham Maghsoodloo, Yu Yangyi Ve Amin Tabatabaei Gibi Dünya Siralamasinda Zirvede Yer Alan Sporcularda Ter Döküyor. 13-26 Temmuz Tarihleri Arasinda Gerçekleştirilecek Olan Organizasyona 186 Sporcu İştirak Ediyor. 

Satranç Federasyonu Başkani Gülkiz Tulay, Türkiye Yüzyilinda Satranç Sporunun Dünya Devi Haline Geldiğini Belirterek, “Devletimizin Ve Sponsorlarimizin Güçlü Desteği İle Hem Ulusal Hem De Uluslararasi Düzeyde Büyük Başarilara İmza Attik Ve Atmaya Da Devam Ediyoruz. Türk Satranci Biz Göreve Geldiğimizden Bu Yana Çağ Atladi. Hemen Hemen Bütün Okullarda Çocuklarimiza Satranç Oynatmayi Başardik. Bugün 40 Okulda Satranç Sinifimiz Var. Ediz Gürel, Yağiz Kaan Erdoğmuş, Vahap Şanal Ve Ekaterina Atalik Dünya Çapinda Sporcularimiz Oldular. Biz Büyük Bir Aile Olduk. Bundan Sonra Da Büyümeye Devam Edeceğiz” Dedi.


Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.