Rıza Kayaalp: Boynumuzun borcu oldu!

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası finalinde Sergey Semenov’a kaybeden milli güreşçi Rıza Kayaalp, “Belki bundan sonra rekor için bir Avrupa Şampiyonası’na daha katılmak artık boynumuzun borcu oldu.” dedi.

GİRİŞ 13.02.2024 23:09 GÜNCELLEME 14.02.2024 11:28
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Romanya’nın başkenti Bükreş’te devam eden Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp, finalde Rus rakibi Sergey Semenov'a kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan Rıza Kayaalp, “14. finalimi yaptım. Tarihi bir başarı aslında. Çok istiyordum 13. şampiyonluğu. Biraz da o yüzden oldu diyebiliriz. 2-0 öne geçtiğim maçı bir anlık bir boşluğuma geldi. Normalde öyle bir oyunu yiyecek sporcu değilim. 2-0’dan sonra biraz maçı soğutmam gerekiyordu. İşte o şampiyonluk hırsıyla, hayatta eğmeyeceğim boynu eğmiş olduk” ifadelerini kullandı.

“Bir Avrupa Şampiyonası’na daha katılmak artık boynumuzun borcu oldu”

Final müsabakasını tribünden izleyen kızı için de gücünü kullanmak istediğini ancak ani boşluğuna gelerek rakibine kaybettiğini vurgulayan Kayaalp, şunları söyledi:

“Önümüzde Olimpiyat var onun hazırlığını yapacağız. Tabii tecrübe olacak bir durum kalmadı, 14. final sonuçta. Olimpiyat yolunda devam edeceğiz. Belki bundan sonra rekor için bir Avrupa Şampiyonası’na daha katılmak artık boynumuzun borcu oldu.”

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Sen zaten bizim icin yüzyilin sampionusun .. Allah razi olsun senden
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Avrupa Şamp. Boş ver olimpiyata hazırlan tek eksik o. Boşuna rakiplere pr verme olimpiyatı al kariyeri noktala yüzyılın sporcusu olarak anıl acizhane
    Cevapla
  • haber0 2 ay önce Şikayet Et
    Teşekkürler Rıza Kayaalp.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    rıza nın başarıları sana mı battı dadaş
    Cevapla
  • Abd 2 ay önce Şikayet Et
    Sen yapacağını yaptın aslan parçası, boynunun borcu yok. Sen bir milli gurursun, geçmişte yaptıklarının değeri hiçbirzaman kaybolmayacak. Allah senden razi olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle