Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye tarihi transfer!

Trabzonspor'dan ayrılan Olimpiyat şampiyonu boksör Busenaz Sürmeneli, Fenerbahçe ile anlaşma noktasına geldi.

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye tarihi transfer!
Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye tarihi transfer!
GİRİŞ 10.02.2024 11:57 GÜNCELLEME 10.02.2024 11:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Trabzonspor'dan ayrılan olimpiyat şampiyonu boksör Busenaz Sürmeneli için çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Kuzey Anadolu'nun haberine göre; Trabzonlu olan milli boksör Busenaz'ın ayrılık kararını şaşkınlıkla karşılarken şampiyon boksörün Trabzonspor'un son teklifini beklemeden karar verdiği ve ayrılık mesajı yayınladığı öğrenildi.

FENERBAHÇE İLE ANLAŞMAK ÜZERE

Haberde Busenaz'a yeni bir teklifin olduğu bu teklifin de Fenerbahçe'den geldiği iddia edildi.

Öte yandan haberde Fenerbahçe'nin uzun süredir Busenaz Sürmeneli için girişimlerde bulunduğu bilinirken anlaşma seviyesine geldiği ifade edilirken, Busenaz'ın Fenerbahçe iddialarına yönelik gelen sorulara cevap vermediği yazıldı.

İLK OLİMPİYAT ŞAMPİYONU TÜRK BOKSÖR

Rusya'nın Ulan-Ude kentinde düzenlenen 2019 Dünya Şampiyonası'nda finalde Çinli Yang Liu'yu 4-0 yenerek altın madalya kazandı. İlk turda Avustralyalı Kaye Scott'u; ikinci turda İtalyan Assunta Canfora'yı; çeyrek finalde İrlandalı Christina Desmond'u 5-0'lık skorlarla mağlup ederek yarı finale çıktı. Yarı finalde Rusya adına yarışan Saadat Dalgatova'yı 3-2 yenerek finale çıkmıştı.

Japonya'nın Tokyo kentinde Kokugikan Arena'da düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda velter sıklet final maçında Çinli rakibi Gu Hong'u 3-0 yenerek altın madalya kazanmıştır. Son 16 turunda Polonyalı Karolina Koszewska'yı; çeyrek finalde Ukraynalı Anna Lysenko'yu; yarı finalde ise Hint Lovlina Borgohain'i 5-0 skorlarla yenerek finale çıkmıştı. Bu madalya Türkiye'nin olimpiyatlarda boks branşında aldığı ilk altın madalyadır.

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin İstanbul kentindeki Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen 2022 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 66 kiloda altın madalya kazandı. 2019 Kadınlar Dünya Amatör Boks Şampiyonası'dan sonra ikinci dünya şampiyonluğunu kazanmış oldu. Busenaz Sürmeneli, finalde Kanadalı rakibi Charlie Cavanagh ile karşılaştı. İlk iki raundu 5-0 kazandı. Son rauntta da rakibini arka arkaya attığı yumruklarla zor duruma düşüren Busenaz, bitime 45 saniye kala hakem kararıyla galip ilan edildi ve altın madalyanın sahibi oldu. Busenaz Sürmeneli, bu şampiyonada sırasıyla İtalyan Angela Carini, ABD'li Arika Melek Skoog, Özbek Navbakhor Khamidova ve Taylandlı Janjaem Suwannapheng'i eledi. Sürmeneli, şampiyonada yaptığı 5 maçın 4'ünü normal süre tamamlanmadan kazandı. Turnuvanın en iyi boksörü seçildi. Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenen 19'uncu Akdeniz Oyunları'nda kadınlar 66 kg'da final müsabakasında Cezayirli Ichrak Chaib'i 3-0 yenerek altın madalya kazandı. Çeyrek finalde Sırp Nikolina Gajić'i hakem kararıyla; yarı finalde ise İtalyan Melissa Gemini'yi 3-0 yenerek finale çıkmıştı.

Polonya'nın Nowy Targ kentinde Nowy Targ Arena'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda kadınlar velter sıklette ilk turda Litvan Austeja Auciutė'yi 5-0, ikinci turda Yunan Paraskevi Mavrommati'yi hakem kararıyla, çeyrek finalde Polonyalı Aneta Rygielska'yı 5-0, yarı finalde Birleşik Krallıktan Rosie Eccles'i 4-1 ve finalde Belçikalı Oshin Derieuw'u 5-0 yenerek altın madalyayı kazandı. 2024 Yaz Olimpiyatları için kota kazanmış oldu.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Hakkı 2 ay önce Şikayet Et
    Akıllı insanın hali bir başka oluyor,Türkiye’de oynamak istemiş,fgs nin paf takımından as ve asil takıma geçmiş
    Cevapla
  • Mercedes AMG 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ruhlarını 65araya satmişlar..Fenerbahçe'de işleri yok.bu trabzonluy Fenerbahçe forması giydi renkleri kiniyorum..yazıklar olsun..bu forma ve bu kulüp demekki bu kadar ucuzmuş..
    Cevapla
  • avrupa fatihi 2 ay önce Şikayet Et
    trabzonlular bu ihaneti affetmez. fener formasını giydiği gün busenaz bizim için bitmiştir..
    Cevapla
  • Nedim 2 ay önce Şikayet Et
    Fgs den ,bir daki maçta 10 yiyin,telafi olur
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İşte bu hiç olmadı.Hiç...
    Cevapla
  • Ğündogmuş 52 2 ay önce Şikayet Et
    Ülkenin parasi ülkemin genclerine gitsin nereli neresi kim oldugu önemli degil. Türk bayraginin dalgalandigi her Yer Türkiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle