Milli sporcumuz Rıza Kayaalp, Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kilo finalinde İranlı Amin Mirzazadeh’e son saniyede kaybetmiş ve gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

Mirzazadeh'e karşı maçın son anlarına kadar üstün bir oyun sergileyen ve son saniyelere de 2-1'lik üstünlükle giren Rıza son anda Mirzazadeh tarafından minderin dışına taşınmış ve skor 2-2 olmuştu. Bu sonuçla Mirzazadeh, 2-2'lik skorda son sayıyı kazanan sporcu avantajıyla altın madalyaya ulaşmıştı.

"Maçtan önce bir hata yaptım ve yanlış ayakkabı seçtim"

Haber7'ye özel açıklamalarda bulunan milli sporcu, altın madalya kazanamadığı için üzgün olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Öncelikle madalya kazandığım için mutluyum ancak son saniyede altın madalyayı kaybettiğim için üzüntümüz daha çok. O da benim hatamdan dolayı... Geçen seneye göre rakibimden daha üstündüm. Geçen sene 1-1'de yendiğim rakibimi 2-0, 3-0 hatta 4-0 yenebilirdim. Maçtan önce bir hata yaptım ve yanlış bir ayakkabı seçtim. Son 1 dakika kala ayaklarımı hissetmedim. Fiziksel ya da yanlış antrenman yapmakla alakalı bir hata değildi, kendi hatam."

"Dünyada en çok madalya kazanan sporcu oldu"

"Bizim hedefimiz olimpiyatlarda altın madalya kazanmak. Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları'nda toplamda 26. madalyamı kazandım ve dünyada en çok madalya kazanan sporcu oldum. Aleksandr Karelin'i geride bıraktım. Bunun yanına bir tane de Olimpiayat altın madalyası olursa kariyerimi taçlandırmış oluruz. İnşallah hedeflerimi gerçekleştiririm."

Yorumlar 34 Yorum Var
  • ökkeş 04.10.2023 08:58
    Para adamı bozuyo sporculara verilen para kesilmeli geçmişe bakın hep fakir sporcular başarı getirmiş.
  • Mehmet Ali 04.10.2023 08:40
    Tadında bırakmak iyi olur
  • Osmanlı Torunu 04.10.2023 07:05
    Son sayıyı kazanma avantajımı ne kadar saçma bir galibiyet. Bence futbolda olduğu gibi bununda artık değişmesi gerekiyor. Skor 2-2 ike şampiyon mu belirlenir.
  • Hamsi 04.10.2023 06:42
    Öyle yağma yok Osmanlı evladı ayaklarını hissetmese bile sırtını yere getirtmez, öyle adımı itmeyle minder dışına çıkarmayla puan alınmaz oyun gerekir oyun artık emeklin gelmiş daha fazla yıpranmadan bu işi bırak
  • Haydar 04.10.2023 04:06
    Son puanı alanın kazanması ne saçma bir kural yahu. Emrediyorum hadi
Daha fazla yorum görüntüle