Başpehlivanlar Bahçelievler'de er meydanına çıktı!

Bahçelievler’de düzenlenen 18. Geleneksel Kocasinan Yağlı Güreşleri, 400’ün üzerindeki pehlivanın katılımıyla başladı. Katılan Kırkpınar Başpehlivanları da kispet giyerek yarışıyor.

GİRİŞ 16.09.2023 16:30 GÜNCELLEME 16.09.2023 17:03

Bahçelievler Belediyesi'nin düzenlenen 18’inci Geleneksel Kocasinan Yağlı Güreşleri başladı. Kırkpınar Güreşleri’nde birincilik elde ederek başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek ve İsmail Balaban’ın da aralarında yer aldığı Kırkpınar Başpehlivanları ile 300’ü aşkın güreşçi er meydanında kispet giydi.

BELEDİYE BAŞKANI MEHTER EKİBİ İLE ALANA GELDİ

‘Pehlivanlar Bahçelievler’de kol bağlıyor’ sloganıyla düzenlenen 18. Geleneksel Bahçelievler Kocasinan Yağlı Güreşleri, Bahçelievler Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Bahçelievler Kampüsü’ndeki güreş çayırında saat 11.00’de başladı. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve içlerinde 9 başpehlivanın yer aldığı kortej ekibi belediye binasının önünden güreş alanına mehter takımı ile yürüdü. Hakan Bahadır, Geleneksel Kocasinan Yağlı Güreşleri'nde Necati Göksu'ya da Ağalık Kemerini takdim etti. Güreş alanına, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim katılım göstererek müsabakaları heyecanlı bir şekilde takip etti.

BAŞPEHLİVANLAR DA KATILDI

Kırkpınar Güreşleri’nde birincilik elde ederek başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek ve İsmail Balaban ile Türkiye’nin en genç başpehlivanı Yıldıray Pala da 18. Geleneksel Bahçelievler Kocasinan Yağlı Güreşleri’ne katıldı. Başpehlivanlar, Mustafa Taş, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Okulu, İsmail Koç, Atilla Güzel, Faruk Akkoyun da etkinlikte kispet giyecek.

“BURASI ER MEYDANI; BURADA ZEKA, FİZİKİ GÜÇ, KONDİSYON VE BİRBİRİNE SAYGI VAR”

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır “Buradaki amacımız geleneksel sporlarımızı ve bu sporlarımızdan biri olan yağlı güreşimizi gençlerimize, çocuklarımıza hatırlatmak, yaymak ve unutturmamaktır. Burada 9 tane başpehlivanımız ve yaklaşık 300’e yakın güreşçimiz var. Gençlerimize, çocuklarımıza sadece fiziki gelişim açısından değil ruh gelişimi açısından da örnek olmalarını umuyoruz. Burası er meydanı; burada zeka, fiziki güç, kondisyon ve birbirine saygı var. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bunu öğrenmelerini istiyoruz. Bugün bunu Bahçelievler Geleneksel Kocasinan Yağlı Güreşleri’ni hep birlikte yaşatacağız” dedi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.