Başpehlivanlar Bahçelievler’de er meydanına çıkıyor

"Pehlivanlar Bahçelievler’de kol bağlıyor” sloganıyla düzenlenen 18. Geleneksel Bahçelievler Kocasinan Yağlı Güreşleri, 16 Eylül Cumartesi günü Bahçelievler'deki güreş çayırında gerçekleştirilecek.

GİRİŞ 14.09.2023 16:46 GÜNCELLEME 16.09.2023 16:44

Kırkpınar Güreşleri’nde birincilik elde ederek başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek ve İsmail Balaban ile Türkiye’nin en genç başpehlivanı Yıldıray Pala, 18. Geleneksel Bahçelievler Kocasinan Yağlı Güreşleri’ne katılacak. Mustafa Taş, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Okulu, İsmail Koç, Atilla Güzel ve Faruk Akkoyun da 16 Eylül Cumartesi günü etkinlikte kispet giyecek.

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ata sporumuz yağlı güreşi yeniden Bahçelievler’de yapmaya başlıyoruz. Meşhur yağlı güreşçilerimizin, Edirne’den Kırkpınar’dan Türkiye’mizin her yerinden 400’ü aşkın pehlivanımızın katılacağı 18. Geleneksel Bahçelievler Kocasinan Yağlı Güreşleri’nin yapılacağı dualı çayıra küçük büyük herkesi davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.