Aysu Türkoğlu tarihe geçti! İlk Türk sporcu oldu...

Bodrumlu 22 yaşındaki açık su yüzücüsü Aysu Türkoğlu, Manş Denizi'nden sonra Kuzey Kanalı'nı geçerek tarih yazdı. Türkoğlu, Kuzey Kanalı'nı geçen ilk Türk kadını ve genç Türk sporcu unvanına sahip oldu.

Aysu Türkoğlu tarihe geçti! İlk Türk sporcu oldu...
Aysu Türkoğlu tarihe geçti! İlk Türk sporcu oldu...
GİRİŞ 10.08.2023 00:04 GÜNCELLEME 10.08.2023 00:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Geçen yıl 21 yaşındayken 29-30 Temmuz 2022'de İngiltere-Fransa arasındaki Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada 60 kilometre yüzerek geçen ve bunu başaran en genç Türk sporcusu olan Aysu Türkoğlu, yeni hedefi Kuzey Kanalı'nı geçerek adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

Aysu Türkoğlu, Türkiye saatiyle 07.44'te İrlanda-İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı'nı geçmek için kulaç atmaya başladı. Yüzüş sırasında Türkoğlu zaman zaman denizanaları ile tehlikeli bölgelerden geçti. 40 kilometrelik uzun parkurda Aysu'ya bazı anlarda yunuslar da eşlik etti. Deniz suyu sıcaklığı 13 derecelerde seyrederken Aysu hedefi için kulaç atmaya devam etti. Aysu Türkoğlu, 11 saat 48 dakikanın sonunda Kuzey Kanalı'nı geçen ilk Türk kadın unvanına sahip oldu.

Karaya ayak basan Aysu, Türk bayrağı açarak o anları canlı yayında takipçileriyle sosyal medya hesabından paylaştı. Aysu'nun yaklaşık 12 saatlik parkuru sırasında rotalar paylaşılırken, yüzme sırasında sosyal medya hesabından canlı yayın yapıldı. Öte yandan Aysu Türkoğlu, Oceans Seven (Okyanusun Yedilisi) olarak bilinen 7 zorlu kanalı 5 yıl içerisinde yüzerek Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmayı hedefliyor.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 13
  • dayı 8 ay önce Şikayet Et
    Kızımız yüzmüş rekor kırmış. Tebrikler. Yalnız yorumlarda yok boş işmiş, yok daha ulvi gayelerle uğraşsınmış, ulan piyasa da daha dedesinin adını bilmeyen o kadar boş beyinli gençler varki kalkmış bu kızımıza nasihat ediyorlar sanırsın kendileri melek yada evliya acaba kendi çocukları neyin peşinde koşuyorlar merak ediyorum.
    Cevapla
  • Sivas 58 8 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun kızımıza. Şimdiki gençler gibi boş boş yaşamıyor. Bir hedefi var ve o hedefe ulaşmak için çalışıyor. Kızımıza başarılar...
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Faydalı işler ile uğraşmak lazım.Kime ne faydası var?
    Cevapla
  • Yusuf 8 ay önce Şikayet Et
    Hangi isin ne fayda getirecegini bilemezsiniz.
    Cevapla
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    İnsanlar hakkinda hukum vermeyi birakin. O da insan sizde insansiniz.
    Cevapla
  • Abdullah 8 ay önce Şikayet Et
    Maalesef her vaziyete Alıştık Bize normal geliyor Artık ve tepkisiz kalıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle