3. Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazanan milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar, başarılarına yenilerini eklemek istiyor.

Haber7'ye özel açıklamalarda bulunan Sude Yaren, şu ifadeleri kullandı:

"Ailemizin 3.kuşak tekvandocusuyum"

"Tekvandoya olan ilgin babaannem’den başladı. Babaannem tekvandocu. Bütün ailemiz tekvandocu olduğu için kendimi bildim bileli spor salonunda büyüdüm. Genlerimize işledi tekvando. Ailemizin 3.kuşak tekvandocusuyum."

"Sabah 8 de kalkıyorum. 10’da ilk antrenmanımız başlıyor 12:30’a kadar. Sonra ara oluyor. Bu arada dinleniyoruz bir şey yapmaya hem mecalimiz kalmıyor hem de gücümüz kalmıyor. Ondan sonra ikinci antrenmanımız saat 18:00’da başlıyor. 18:00’dan 20:30’a kadar ikinci antrenmanımız oluyor. Bu antrenman programlarımız maç aralıklarına göre değişiklik gösteriyor. Bu sürede sosyal hayatıma ve arkadaşlarıma çok vakit ayıramıyorum. Protein ağırlıklı besleniyorum. Süt, yumurta, tavuk türü besinleri ağırlıklı olarak tüketiyorum. Kilomuzu hep dengede tutmak zorundayız. Her an maç olabilir şekilde kilomuzu dengede tutmalıyız."

"Bilgili ve sporcu bir ailenin avantajını çok gördüm"

Avantajını çok gördüm. Belki beni bu kadar desteklemeselerdi ben şuan buralarda olamazdım. Bilgili ve sporcu bir ailenin avantajını çok gördüm. Dezavantajı da bazen evde tekvandodan başka bir şey konuşulmuyor. Bu biraz yorucu olabiliyor. Ama genellikle avantajını daha çok gördüm.

"16 yaşında büyükler Milli Takımına girdim"

Yıllar sonra takıma giren en genç sporcu oldum. 16 yaşında büyükler Milli Takımına girdim. Gençler Milli Takımındayken aynı zamanda büyükler Milli Takımındaydım. Bu yeteneğimi görüp keşfeden Ali Şahin hocama çok teşekkür ederim. Bu benim için çok büyük bir gurur. Ülkemizi bu yaşlarda büyük arenalarda temsil ettiğim için kendimle gurur duyuyorum. Yeni hedefiniz ilk Olimpiyat Kadın şampiyonu olmak.

"3.Avrupa Oyunlarında altın madalya kazandığım için gurur duydum"

"3.Avrupa Oyunlarında altın madalya kazandığım için gurur duydum. Ülkemizi bu arenalarda en iyi şekilde temsil etmek her zaman hedefim. Ondan önce Dünya Şampiyonasında bir aksilik yaşamıştım çok üzülmüştüm iki maç arasında iki hafta vardı. Dünya Şampiyonasından sonra çok üzgündüm. Beklemediğim bir sonuçtu. Hakem hatalarına maruz kalmıştım. Sadece kendim Dünya Şampiyonasından sonra Avrupa Oyunlarında altın madalya alacağım diye şartlamıştım ve gerçekten çok şükür orada şampiyon oldum.  Avrupa oyunlarında ilk tekvandoda altın madalya alan sporcu oldum. Bu benim için çok büyük bir gurur."

"Olimpiyatlara gidip şampiyon olmak istiyorum"

"Her sporcunun hayali olan olimpiyatlar. Olimpiyatlara gidip şampiyon olmak istiyorum ve aslında hedefim tek Olimpiyatla da kalmamak inşallah ülkemizi uzun yıllar temsil etmeyi planlıyorum."

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek