Wimbledon'da şampiyon Carlos Alcaraz!

Carlos Alcaraz, tek erkekler finalinde Novak Djokovic'i 3-2 mağlup ederek kariyerinin ilk Wimbledon şampiyonluğunu kazandı.

Wimbledon'da şampiyon Carlos Alcaraz!
Wimbledon'da şampiyon Carlos Alcaraz!
GİRİŞ 16.07.2023 20:56 GÜNCELLEME 16.07.2023 21:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon tek erkekler finalinde Novak Djokovic ile Carlos Alcaraz karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya etkili başlayan Novak Djokovic ilk seti 6-1 kazandı. Carlos Alcaraz, 2'nci seti 7-6 ve 3'üncü 6-1 kazanarak durumu 2-1'e getirdi. 4'üncü sette karşılaşmaya tutunan Novak Djokovic, 6-3 ile durumu 2-2 yaptı. Son seti ise 6-4 kazanan Alcaraz, şampiyonluğa ulaştı. 

ALCARAZ'IN İLK WIMBLEDON ŞAMPİYONLUĞU

5 set sonunda Novak Djokovic'i 3-2 mağlup eden Carlos Alcaraz, ilk Wimbledon şampiyonluğunu kazandı. Daha önce ABD Açık'ta zafere ulaşan İspanyol raket, Novak Djokovic'i yenerek ikinci Grand Slam şampiyonluğunu elde etti. Ayrıca Carlos Alcaraz, tarihin en genç üçüncü Wimbledon şampiyonu oldu. 

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 5
  • Egeli 9 ay önce Şikayet Et
    Bir devir daha kapandı, Nadal ve Djokovic artık emekli oldu, yeni yıldız Alcaraz müthiş bir yetenek, 15, 16 yıl bu çocuk kortları duman eder.
    Cevapla
  • B.Ali 9 ay önce Şikayet Et
    Djokovic en az dört yıl daha kortlarda fizik olarak halen daha çok iyi durumda belki başarı grafiği biraz düşer ama yine de kortları domine edecek güce sahip.
    Cevapla
  • zahir 9 ay önce Şikayet Et
    Tenisin yeni kralı bu çocuk.çok etkileyici oynuyor tebrikler alcaraz
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Şampiyonu yenersen şampiyon olursun adam şampiyonu yendi şampiyon oldu
    Cevapla
  • Özer 9 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler çocuk çok etkili oynuyor karşısındaki yılların tecrübesi bir ara durum esitlendi ama sonuçta galip geldi djokovic stresi yonetemedi ve lehine donduremedi
    Cevapla