Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı Chungwon Choue'den Türkiye'ye destek!

Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı Chungwon Choue, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye'nin Seul Büyükelçiliğine geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı Chungwon Choue'den Türkiye'ye destek!
Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı Chungwon Choue'den Türkiye'ye destek!
GİRİŞ 17.02.2023 18:36 GÜNCELLEME 17.02.2023 18:36

Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı Chungwon Choue, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'nin Seul Büyükelçiliğine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Büyükelçi Murat Tamer ile görüşen ve üzüntülerini ileten Choue, 30 bin dolarlık bağışta da bulundu.



Afet bölgesinde incelemelerde bulunan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin de telekonferans ile görüşmeye katıldı. 

Choue, bu zorlu günlerde uluslararası toplumun desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ve bu bağlamda Dünya Taekwondo Federasyonunun Türkiye’nin yanında olduğunu ve ellerinden gelen bütün desteği sağlayacaklarını ifade etti.



Büyükelçi Murat Tamer, böylesi zor zamanlarda psikolojik ve manevi desteğin de çok önemli olduğunu ifade ederek Başkan Choue'ye bu anlamlı ziyaret ve bağış için teşekkür etti. 

Federasyon yetkilileriyle deprem bölgesinde çalışmalarda bulunan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Şahin, Türkiye Taekwondo camiasının bazı üyelerini de deprem nedeniyle kaybettiklerini söyledikten sonra bu ziyaretin kendileri için son derece anlamlı olduğunu ve hem ziyaret hem yardım için çok teşekkür ettiklerini ifade etti.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.