Dünya Taekwondosu Türkiye için tek yürek

Dünya Taekwondo Birliği (ETU), depremzedeleri unutmadı.

Dünya Taekwondosu Türkiye için tek yürek
Dünya Taekwondosu Türkiye için tek yürek
GİRİŞ 16.02.2023 08:58 GÜNCELLEME 16.02.2023 12:58

Geçtiğimiz hafta başında meydana gelen ve 10 ilde büyük çaplı hasara sebep olan deprem sonrasında dünya Türkiye için seferber oldu. Değişik branşlarda uluslararası federasyonlar Türkiye’ye el uzatmaya devam ediyor. Dünya Taekwondo Federasyonu Birliği (ETU)’da depremzedeleri unutmadı. Önceki gün Güney Koreli Başkan Chungwon Choue liderliğinde toplanan Dünya Taekwondo Federasyonu (ETU) Yönetim Kurulu Türkiye’ye 30 bin dolarlık yardım nakdi yardım yapma kararı aldı. Başkan Chungwon Choue, Kahramanmaraş merkezli depremde meydana gelen can kayıplarının kendilerini fazlasıyla üzdüğünü ifade ederek, Türkiye’nin yanındayız. Yardımlarımız sadece nakdi değil ayni olarak da devam edecek diye konuştu.



Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu bu zorluğu da en kısa sürede atlatacağını ifade ederek, “Dünya Başkanımız Türkiye’yi çok seven bir insan. Depremin ilk olduğu andan itibaren bizimle irtibat halinde oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Dost zor günde belli olurmuş. Bize dostluğunu gösterdi. Başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Bu arada Irak’ta Kerkük’te bir araya gelen Irak Taekwondo Federasyonu’nun Türkmen yöneticileri ve sporcuları da Türkiye’yi bu zor günde unutmadılar ve topladıkları yardım malzemelerini AFAD’a gönderdiler. 

 

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.