UFC'de dünyanın beklediği maç! Islam Makhachev'in rakibi Charles Oliveira

Karma Dövüş Sanatları UFC'de Khabib Nurmagomedov'un halefi olarak gördüğü Islam Makhachev, Charles Oliveira ile karşılaşacak.

UFC'de dünyanın beklediği maç! Islam Makhachev'in rakibi Charles Oliveira
UFC'de dünyanın beklediği maç! Islam Makhachev'in rakibi Charles Oliveira
GİRİŞ 22.10.2022 15:37 GÜNCELLEME 22.10.2022 23:27
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Karma Dövüş Sanatları UFC 280 boks etkinliği ile ringde heyecan dolu bir maç yaşanacak. Rus asıllı boksör Islam Makhachev, Brezilyalı boksör Charles Oliveira ile mücadele etmek için artık saatleri sayıyor. UFC'nin düzenleyeceği şampiyona ile kozlarını paylaşacak olan iki dövüşçü, ringde tüm hünerlerini sergileyecek.

UFC’nin en prestijli iki boksörü Islam Makhachev - Charles Oliveira karşılaşması 22 Ekim Cumartesi günü saat 21.00’da canlı yayınla S Sport Plus’ta ekranlara gelecek.



Khabib Nurmagomedov: "Islam, Charles Oliveira'yı at gibi sürecek!"

UFC'nin eski hafif sıklet şampiyonu Khabib Nurmagomedov, Islam Makhachev - Charles Oliveira maçı öncesi konuştu. Khabib Nurmagomedov, "Islam Makhachev, Charles Oliveira'yı at gibi sürecek. Bir çok insan Islam'ı hafife alıyor. Charles Oliveira'nın yer dövüşünde iyi olduğuna inanıyor. UFC'de 8 kere pes ettiysen nasıl iyi olabilirsin. Islam'ın onu yerde bitireceğine çok inanıyorum." dedi.

UFC dövüşçülerinin dev maçla ilgili tahminleri şöyle:

Conor McGregor: Oliveira
Michael Chandler: Oliveira
Paddy Pimblett: Oliveira
Sean O'Malley: Oliveira
Justin Gaethje: Oliveira
Dustin Poirier: Oliveira
Rafael Fiziev: Islam
Alexander Volkanovski: Islam
Mateusz Gamrot: Islam



Charles Oliveira: "Islam'ı ilk raundda nakavt edeceğim"

Dev karşılaşma öncesi antrenmanlarına devam eden Charles Oliveira ise, "Yüzde yüz hazırım. Bunun için doğdum. Islam Makhachev'i ik raundda nakavt edeceğim. Bu adama saygım var ama ben bir keskin nişancıyım. Şampiyonun bir adı olduğunu söyledim. Şampiyonun bir adı var ve o Charles Oliveira. Ben Aslan Kral'ım." şeklinde konuştu.



Islam Makhachev: "Ben neyde iyiysem onu yapıyorum"

Merakla beklenen mücadelede öncesinde basının karşısına geçen Islam Makhachev; ''Ne zaman Jiu Jitsu siyah kuşakla dövüşsem bir şey yapmaya çalışıyorlar. Ben ve Khabib hayatımız boyunca birçok siyah kuşağı yendik. Oliveira'yı yerde bitirmek hedefim çünkü tüm insanlara grappling seviyemi göstermek istiyorum. Ben neyde iyiysem onu yapıyorum. Mesafeyi kapatıyorum, yakalayıp yere indiriyorum. Onun yeteneklerine saygı duyuyorum. Ama birisi ona iyi savunma yapıp üstüne geçerse bu arkadaş pes ediyor." ifadelerini kullandı.



Islam Makhachev: "Khabib Nurmagomedov'a hayranım"

İnanması güç olsa da, Islam Makhachev ve Khabib Nurmagomedov'un kan bağı yok. Ancak çocukluktan beri birlikte eğitim görmüşler ve birbirlerine çok benziyorlar.

Aslında, ikisi de yıllar boyunca birbirlerine çok fazla hayranlık duyduklarını ifade ettiler. Islam Makhachev, Nurmagomedov'a sadece bir savaşçı olarak değil, aynı zamanda bir insan olarak da hayran olduğunu söyledi.



Charles Oliveira Kimdir?

Charles Oliveira da Silva (d. 17 Ekim 1989), Brezilyalı karma dövüş sanatçısı. Günümüzde UFC'nin hafif sıklet şampiyonudur. UFC tarihinde 14 pes ettirmeyle en çok pes ettirmeye, 17 bitirişle de en çok bitirişe sahip dövüşçüdür.



Islam Makhachev Kimdir?

Islam Ramazanovich Makhachev, (d. 27 Eylül 1991) Rus profesyonel karma dövüş sanatçısı ve eski Sambo yarışmacısıdır. Halen Ultimate Fighting Championship'in (UFC) hafif siklet bölümünde yarışmaktadır. Makhachev, 2016'da 74 kiloda savaş sambo dünya şampiyonuydu. 9 Mayıs 2022 itibariyle, UFC hafif sıklet sıralamasında 4. sırada.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 12
  • Harun raşit öz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım yar ve yardımcınız olsun inşallah kardeşim
    Cevapla
  • Korkunc 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam brezılyalı bogazı kapıyor rakıplerını boguyor ızleyın you tubede cok ıyı ve hızlı
    Cevapla
  • hHüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen Ne Ayaksın ??? Türkiye'de ne işin ??? Yürü gidebildiğin yere kadar. Her yerde İgrenç İnsanlar var, Doğru. Türk ve Türkiye'deki İnsanlarının tamamını zan altında bırakmazsın. Sen tahmin edemiyeceğin kadar Dürüst Türk / Türkiyeli Var. Yürü de Ense Tıraşın görünsün.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüze vuracagini kim söyledi ayrica islamin ismi islam diye müslüman oldugunu kim söyledi. Bilmeden ön yargi da islamda hos görülmemistir.
    Cevapla
  • elaziz 1 yıl önce Şikayet Et
    İslamda yüze vurmak haramdır ! Allah şuur versin ! yazık önce dinimizi öğrenelim !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle