Antalya’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 21 yaş altı klasmanda şampiyon olan ve kürsüde Kazak sporcularlar bayrak açma anlaşmazlığı yaşayan Derya Ceren Çağlayan, “Bayrağımızı dalgalandırmak ve şereflendirmek için öne aldım. Bunu yapmak her Türk gencinin görevidir. Art niyetim yoktu. Biz ayrı bayraklar altında kardeş bir ülkeyiz” dedi.

"Spor hayranlarından özür dileriz"

Törendeki bayrak gerginliği Kazakistan Milli Bilek Güreşi takımının teknik direktörü Marat Asainov'u da rahatsız ederken, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; "Bu konuyu koçlarla ve kızlarla zaten tartıştık. Bu, elbette bir daha olmayacak. Bu olaydan dolayı herkesten ve tabii ki dünyanın dört bir yanındaki spor hayranlarından özür dileriz."

Yorumlar 54 Yorum Var
  • MaDMaX 20.10.2022 10:00
    yukarıda başının üstünde tutsa daha iyi olurdu, gerek yoktu o gerginliğe. işte zeka böyle durumlarda hazırcevap olmaktır, Nasreddin hoca, onlardaki adıyla Nasuriddin Hace, gibi olacaksın. Şak diye yapıştıracaksın cevabı.
  • avşar beyi 20.10.2022 09:15
    helal olsun kızım sana doğru olanı yapmışsın göğsümüzü kabarttın
  • Osmanlı 20.10.2022 00:28
    Kazakların çoğu zaten Türkleri sevmez nedense
  • Vatandaş 20.10.2022 00:26
    Kazak sporcuların yaptığı yanlış ve terbiyesizliktir. Sporcumuza bayrak açacak yer bırakmayan onlar. Sporcumuz doğal olarak böyle bir tepki vermiştir. Aşağıda saçma sapan kızımıza kızanlar kazak galiba??? Başkasının hakkına saygı duymayan başkasından saygı beklemesin. Kızımızı başarısından dolayı ve bayrak hassasiyeti için ayakta alkışlıyorum.
  • ofli 20.10.2022 00:17
    Bayraklar sporcuların arkasında çekiliyor zaten. Yani sporcular bayraksız çıkmalı idi. Kazak spırcular bayrakla çıkınca, böyle oldu.... sporcumuzu tebrik ediyom, başarılarının devamını diliyorum
Daha fazla yorum görüntüle