Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Kazım Pekşen, Altın Soğan Güreş Festivali için kente gelen ünlü ağırsıklet başpehlivanlar Recep Kara ve Şaban Yılmaz'ı yolda görünce elektrikli bisikletine davet etti. Recep Kara, Kazım dedenin elektrikli bisikletine binip güreşlerin yapıldığı er meydanına kadar seyahat ettikleri renkli anların görüntülerini sosyal medya hesabinda paylasti.


"Benim için büyük bir gurur"

Televizyonda sürekli güreşlerini izlediği Recep Kara ile aralarında geçenlerini anlatan 76 yaşındaki Pekşen, "Recep, 'bisiklet beni çeker mi?' dedi. Ben de 'binin bakalım. İkinizi de çeker' cevabını verdim. İki pehlivanı alıp stada götürmek benim için büyük bir gurur" diye konuştu.
Peygamber sporu olan güreşe çocukluğundan bu yana büyük bir merakının olduğunu belirten evli ve 4 çocuk babası Pekşen, yöredeki tüm güreşleri kaçırmadan izlediğini anlattı.

Suluova Dernekler Platformu'nun bu yıl ilkini düzenlediği güreşlerde çok sayıda güreşçi mücadele etti.

Başpehlivanlığı Recep Kara'yı yenen Ali Rıza Kaya kazandı. Güreşleri Suluova Kaymakamı Şafak Gürçam ve Belediye Başkanı Fatih Üçok da izledi. Etkinliği organize eden güreşçi Yasin Şahin, misafirperverlik örneği gösteren ilçenin ulu çınarlarından Kazım Pekşen ile gurur duyduklarını söyledi.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Bjk 14.10.2022 08:56
    maş ALLAH
  • Misafir 14.10.2022 07:22
    Dinlemişlerdir sonra , boşa vebale girme . 30 saniye sürmediya yolculuk :)
  • Zaza 13.10.2022 22:22
    Bırakmadınız dede konuşsun, siz eğleniyordunuz tabi, olsun dede memnundu, kibir yoktu, torunu hakkında bir 2 cümle kuracaktı siz duymazlıktan geldiniz, dedeyi önemsemediniz,önemsemiş olsaydınız 2 dj dinlerdiniz dedeyi, dede çocukluğunda ki pehlivanlar gibi sanmış sizi demek.
  • Türkiye 13.10.2022 21:10
    Dede dedeliğini yaptı şimdi pehlivan dedeye daha iyi bir 4x4 ateve alabilirsiniz dedenin duası sırtınızı yere getirmez yapın torununluğuzu nice baş pehlivanlığa
  • Sultan 13.10.2022 20:54
    Maşa ALLAH ne güzel bir niyeti var dedenin.masaALLAH pehlivanlar imza da
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek