Sude Yaren Uzunçavdar'ın gurur tablosu

Türk tekvandosunun gururu Sude Yaren Uzunçavdar, son bir ay içerisinde aldığı önemli derecelerle adından sıkça söz ettirmeyi başardı.

GİRİŞ 03.10.2022 15:31 GÜNCELLEME 03.10.2022 15:35

Tekvando Milli Takımı'nın sporcuları son yıllarda elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabartırken Sude Yaren Uzunçavdar başı çeken isimler arasında yer alıyor.

Türk tekvandosunun 17 yaşındaki yıldızı Sude Yaren Uzunçavdar, Bulgaristan'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda altın madalya alarak ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmeyi başardı.



"Dünyanın en i̇yi teknik sporcusu" ödülünü kazandı

Genç sporcu, Dünya Şampiyonası'nda Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından "Dünyanın en i̇yi teknik sporcusu" ödülüne layık görüldü.



Dünya Şampiyonası'ndan 3 gün sonra Konya'da yapılan İslam Oyunları'nda şampiyon olarak İstiklal Marşımızı dinletmeyi başaran Sude Yaren Uzunçavdar, 3 gün önce ise Arnavutluk'un Başkenti Tiran'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa ikincisi olarak bir ay içerisinde çok büyük başarılara imza attı.



Manchester'a davet edildi


Sude Yaren Uzunçavdar,  Manchester'da yapılacak olan dünyanın en iyi 32 sporcusunun davet edildiği 2024 Paris Olimpiyatları'na puan veren Grand Prix yarışmalarına davet edildi. Uzunçavdar ayrıca, Grand Prix'de yarışan en genç sporcu unvanına sahip.



Sude Yaren Uzunçavdar: "Destek olan herkese teşekkür ederim"

Sude Yaren Uzunçavdar yaptığı açıklamada, "Dünyanın en iyi sporcuları sıralamasında 13. sıradayım. Bütün bu başarılarımın mimarları olan başta teknik direktörümüz Ali Şahin'e, federasyon başkanımız Prof. Dr. Metin Şahin'e, başkan vekilimiz Dr. Oktay Duymaz'a, aileme ve dualarıyla bana destek olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.