Taha Akgül, Dünya Şampiyonası’nda finalde

Dünya Güreş Şampiyonası erkekler serbest stil 125 kilo yarı finalinde milli güreşçi Taha Akgül, İranlı Amir Zare’yi mağlup ederek finale yükseldi. Akgül yarın finalde Moğol Lkhagvagerel Munkhtur ile karşılaşacak.

GİRİŞ 15.09.2022 19:18 GÜNCELLEME 15.09.2022 22:56
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sırbistan'ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası altıncı gününde erkekler serbest stil 125 kiloda milli güreşçi Taha Akgül, ilk turu bay geçti. Akgül, ikinci turda Macar Daniel Ligeti'yi 4-0, çeyrek finalde Amarveer Dhesi'yi 8-2 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde son dünya şampiyonu İranlı Amir Zare’yi 4-2 mağlup eden milli güreşçi finale çıktı.

Geçtiğimiz yıl kaybettiği Zare'den rövanşı alan Taha Akgül, yarın finalde Moğol Lkhagvagerel Munkhtur ile karşı karşıya gelecek.

Taha'nın galibiyet sevincine İranlı taraftarlar tepki gösterdi ve sahaya pet şişe attı.

"Tüm milletimizden dualarını bekliyorum"

Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Taha Akgül, "Çok önemli bir müsabakadan çıktım. Geçen yıl kaybettiğim dünya şampiyonu rakibimi yendim. Son dünya şampiyonuydu. Güzel müsabakaydı. Çekişmeli geçti. Son saniyede aldım. Tribünler komple İranlı güresseverlerle dolu. Tribün baskısı da vardı. Hiçbir şey bitmedi. Yarın yine önemli bir müsabakam var. İnşallah onda da galip gelip, altın madalyaya ulaşmak istiyorum. Tüm milletimizden dualarını bekliyorum. Yarın ekran başına kitlensinler dua etsinler inşallah. Çok dramatik bitti. Her zaman ben kaybediyorum son saniyelerde. Bu sefer de kazanan ben oldum" diye konuştu.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 16
  • B.Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bileğine sağlık Allah şampiyonluğu da nasip etsin İnşallah.
    Cevapla
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim gücüne güç katsın. Derman versin.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim muvaffak eylesin inşallah
    Cevapla
  • Sezer 1 yıl önce Şikayet Et
    iranlı'ya dar etmiş minderi
    Cevapla
  • Adem Barut 1 yıl önce Şikayet Et
    Cenab-ı Rabbimiz güç kuvvet versin utandırmasın inşallah altın madalya ile dönersin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle