Milli güreşçi Dünya Şampiyonası'nda finalde

Sırbistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde milli sporcu Burhan Akbudak, finale çıktı.

GİRİŞ 11.09.2022 19:16 GÜNCELLEME 11.09.2022 19:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başkent Belgrad'da gerçekleştirilen organizasyonda grekoromen stil 82 kiloda Türkiye'yi temsil eden Burhan Akbudak, yarı finalde Ukraynalı Yaroslav Filchakov'u 5-1 yenerek adını finale yazdırdı.

Milli güreşçi, yarın finalde Özbek Jalgasbay Berdimuratov ile karşılaşacak.

Geçen yıl dünya ikincisi olan Burhan, yarı final karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada, "Geçen yıl yaptığım hatayı yapmadan altın kemerle ülkeme dönmek istiyorum. Tek hedefim bu. Bugün her şey istediğimiz gibi gitti. Yarın final maçım var, oraya konsantre olacağım." diye konuştu.

Sırbistan'daki organizasyonda milli takım adına finale yükselen ilk güreşçi olan Burhan, "Ben ilki başlattım. Arkadaşlarıma enerji olur ve devamı da onlardan gelir diye umuyorum. Dua eden herkese teşekkür diyorum. Dualarınızı esirgemeyin, yarın daha önemli bir gün. İnşallah altın madalyayla ülkemize döneceğiz." ifadelerini kullandı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 1
  • Gs'li 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah gücüne güç katsın. Sırtın yere gelmesin inşallah. Yarın galip gelir bayrağımızı dalgalandırırsın inşallah
    Cevapla