Sude Yaren Uzunçavdar en büyük hayalini açıkladı

Türk tekvandosunun son yıllarda çıkardığı önemli isimlerden biri olan Sude Yaren Uzunçavdar, en büyük hayalinin 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılarak burada altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

GİRİŞ 23.08.2022 17:25 GÜNCELLEME 23.08.2022 17:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası'nda ve 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda altın madalya kazanarak bir kez daha ülkemizi gururlardıran milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar, Haber7.com'a açıklamalarda bulundu.

İşte dünya şampiyonu Sude Yaren Uzunçavdar'ın sorularımıza verdiği cevaplar:

Gençler Dünya Şampiyonası ve İslam Oyunları'nda şampiyon oldunuz. Dünya şampiyonasında organizasyonun en iyi kadın sporcusu ödülünede layık görüldünüz. Neler hissdiyorsunuz?

"İnanılmaz derecede mutluyum. Duygularımı tarif edecek kelime bulamıyorum. Kariyerim en önemli iki altın madalyasını ve hem benim hemde ülkemiz için çok önemli bir ödülü aynı hafta kazandım. Bu yüzden çok gururluyum. Aynı duyguları tekrar yaşamak için daha çok çalışacağım."



Türk tekvandosunda gelecek vaadeden önemli isimlerinden birisiniz genç yaşınıza rağmen büyük başarılara imza attınız? Gelecek hedefleriniz için neler söylersiniz?

"Teşekkür ederim. Öncelikle amacım her zaman daha ileriye gitmek. Önümde uzun bir yol var. Sporcu olarak en büyük hedefim Olimpiyat Oyunlarında ülkemi temsil edip, altın madalya kazanmak. "

Milli sporcu, Dünya Gençler Taekwondo Şampiyonası’nın en iyi kadın sporcusu ödülüne de layık görüldü. Sude Yaren Uzunçavdar, bu ödülünü WT Başkanı Chungwon Choue’den aldı.

Önümüzdeki hafta olimpiyat oyunlarına kota puanı veren Paris Grand Prix'inde mücadele edeceksiniz. Zorlu rakipler sizi bekliyor. Organizasyon hakkında neler söylersiniz?

"Çok heyecanlıyım. Dünyanın en iyi tekvandocularının katılacağı üst düzey bir organizasyona katılacağım için. Hedefim her turnuvada olduğu gibi Paris Grand Prix’te de şampiyon olup, kürsünün en başında olarak ülkemi en iyi şekilde temsil etmek inşallah."



Son dönemde tekvando branşında madalya sayımızda gözle görülür bir yükseliş var. Bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?

"Tekvando​ branşında Türkiye olarak çok başarılıyız. Bütün sporcu arkadaşlarımız Türkiye genelindeki tüm kulüpler ve Milli Takımımız büyük bir koordine içinde çalışıyor.Türkiye Tekvando Federasyon yönetimimizde biz sporcuları desteklediği için başarı kaçınılmaz oluyor."



Ailecek 3 kuşaktır tekvandocusunuz. Sporcu bir aileden geliyorsunuz. Bunu avantajları nedir?


"Sporcu aileden gelmenin avantajını yaşıyorum. Ailemin aynı zamanda antrenörlerim olması ve beni her zaman desteklemesi, bilinçli olması aslında benim şampiyon olmamı sağlayan en önemli faktörlerden bir tanesi."



Her sporcunun hayali Olimpiyatlarda yarışmaktır. 2024 olimpiyat Oyunları için neler söylersiniz?

"Olimpiyat Oyunları her sporcunun hayalidir. Benimde en büyük hayalim 2024’te yarışıp altın madalya kazanmak için elimden gelen her şeyi yapacağım."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 8
  • Bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemize temsil eden sporcu kardeşlerimizi böyle ön yargılı davranmak sizlerin kötü kalplerinizden kaynaklanan bişey ya kardeşlerim bırakında herkes kendi işini baksın ve herkes kendi çöplüğüyle uğraşsın herkes kendinden sorumlu bırakında aileleleri düşünsün onları tebrik edicekseniz edin etmeyecekseniz saçma sapan yorumlar yapmayın biraz empati kurun ve kendi çocukların başarısını olduğunu düşünün...
    Cevapla
  • Coşkun 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc akıl fikir versin.
    Cevapla
  • hain bükücü 1 yıl önce Şikayet Et
    niye zoruna gitti hainmisin
    Cevapla
  • hedef ahiret 1 yıl önce Şikayet Et
    bence hayalini yüksek tut. başını KAP'a sporu bırak namazını kıl
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Off yaaa ne olduuu nerden biliyorsun namazıni kilmadiğını sana nee bundan tekvandosunuda yaparrr namazını da ķılarrrr Yaaa ne demeli Ülkem adına Olimpiyatlara katilipbALTIN MADALYAYI alip Ülkeme getirmek istiyorum diyen Canimiz sporcumuzu Rabbimnyardimcin olsun İnş. AMİnn demek varken Hayırdır neden bu keskin karşi çikmak bi açiklasana kimsin kimlerdensin necisin kimcisin neden istemezük der gibisin hüümmm TÜRK ün ileriye gitmesi ne rahatsiz oldun a niyeee hiii hümm sebeppp ??biraz duşununce yok qklima gelen değildirr umarimm
    Cevapla
  • ghazi 1 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar boş boş konuşuyorsun bunu da dinimize bağladın ya bi bitin artık
    Cevapla
  • Coşkun 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya dünya kupası almaya değil ahiret kupası almaya geldik.
    Cevapla
  • Dünya 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende onun yerine turnuvaya cikar, kupa alirsin artik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle