Ukraynalı boksör Usyk, İngiliz rakibini yere serdi!

Ukraynalı Oleksandr Usyk, Büyük Britanyalı Anthony Joshua'yı 12 raunt sonunda oy çokluğuyla yenerek ağır sıklet kemerlerini korudu.

GİRİŞ 21.08.2022 12:36 GÜNCELLEME 21.08.2022 15:35
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ukraynalı Oleksandr Usyk, Büyük Britanyalı Anthony Joshua'yı yenerek Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO), Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) ve Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) ağır sıklet kemerlerini korudu.



VELİAHT PRENS SELMAN DA MAÇI İZLEDİ

Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Super Dome Salonu'nda yapılan ağır sıklet unvan maçında, çıktığı 19 müsabakadan da galip ayrılan Usyk ile kariyerindeki 26 karşılaşmanın 24'ünü kazanan Joshua karşılaştı. Rövanş müsabakasını, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman da izledi.

12 RAUND SONUNDA OY ÇOKLUĞUYLA GALİP GELDİ

32 yaşındaki Joshua ilk karşılaşmaya göre daha agresif bir dövüş sergilese de Usyk, 12 raunt sonunda oy çokluğuyla ringden galip ayrıldı. Hakemlerden ikisi, Usyk'e yüksek puan (115-113 ve 116-112) verirken, bir hakem ise oyunu (115-113) Joshua'dan yana kullandı.

5 KEMERDEN 4'ÜNÜN SAHİBİ

Beş büyük profesyonel boks organizasyonundan dördünün (WBA, WBO, IBF, IBO) ağır sıklet kemerinin sahibi Usyk böylece unvanlarını korudu.

ZAFERİNİ UKRAYNA'YA ARMAĞAN ETTİ

35 yaşındaki Usyk. mücadelenin ardından "Bu zaferi ülkeme, aileme, ekibime ve bu ülkeyi savunan tüm orduya adıyorum." ifadesini kullandı.

WBC AĞIR SIKLET ŞAMPİYONU FURY'Yİ RİNGE ÇAĞIRDI

"Tyson Fury'nin henüz emekli olmadığına ve benimle dövüşmek istediğine eminim."
diyen Ukraynalı boksör, Dünya Boks Konseyi (WBC) ağır sıklet kemerini elinde tutan Büyük Britanyalı Fury'yi maç yapmaya çağırdı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 16
  • _*(1453)*_ 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB başta olmak üzere dünyanın çoğunluğu ukrayna savaşıyla aslanı kediye boğdurmaya çalışıyorlar bunuda batı bir ölçüde başarıyor.
    Cevapla
  • Sinop'lu 1 yıl önce Şikayet Et
    Dunyada bir ukrayna manyakliği var,bakalim sonu ne olacak.
    Cevapla
  • ali.k 1 yıl önce Şikayet Et
    artık heryerde ukraynalilar kazanir
    Cevapla
  • IBOOOWIEN 1 yıl önce Şikayet Et
    joshau bu maci bilerek vermis yoksa o ukranyali zelenskiyi komaya sokardi hahah proje bir maç olmus bence
    Cevapla
  • Heykel yapalim 1 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlerin oyunlarına geldiler aptal Ukraynalılar.simdi yense ne olacak Ukrayna diye bir yer kalmadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle