5. İslami Dayanışma Oyunları'nda zirve rekorlarla Türkiye'nin

Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda Türkiye, oyunlar tarihinin madalya rekorunu kırarak zirvede yer aldı.

5. İslami Dayanışma Oyunları'nda zirve rekorlarla Türkiye'nin
5. İslami Dayanışma Oyunları'nda zirve rekorlarla Türkiye'nin
GİRİŞ 19.08.2022 12:35 GÜNCELLEME 19.08.2022 19:23
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Açılış töreni 9 Ağustos'ta yapılan ancak 5 Ağustos'tan itibaren müsabakaların yapıldığı organizasyona ev sahipliği yapan Türkiye, milli sporcuların başarısıyla damga vurdu.

Toplam 24 farklı branşta, 54 ülkeden 4 binden fazla sporcunun katıldığı organizasyonda milli sporcular, 145'i altın, 107'si gümüş ve 89'u bronz olmak üzere toplamda 341 madalya alarak oyunlar rekoru kırdı.

Oyunlar tarihinin en fazla altın ve toplam madalya alan ülkesi olarak tarihe geçen Türkiye'yi, madalya sıralamasında Özbekistan ve İran takip etti.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • GaraTürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Helâl olsun,Türk cumhuriyetlerine. Türkmenistan ve Kırgızistan da İran ı geçseydi iyi olacaktı.Maşallah!,Sübhanallah!.
    Cevapla
  • Eğitimci 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkelerin bir noktada buluşması adına çok güzel bir düşünce ama keşke adı İslami değilde Müslüman ülkeler dayanışması olsaydı. Çünkü oyunlarda islama uygun olmayan çok şey var. Tam bir garabet.
    Cevapla
  • Hamza 1 yıl önce Şikayet Et
    Masallah subhanallah elhamdulillah
    Cevapla
  • Zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    Cok büyük bir basari gercekten. Bunu dünya olimpiyatlari icin ön hazirlik olarak görüp daha cok calisip oradada buna benzeri basarmak mükemmel olur. 2000 li yillardan sonra olimpiyatlarda madalya sayilarimiz artarak devam ediyor. Masallah
    Cevapla
  • Seyfi karadayı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bravo bravo ne çok madalyaya yenmeye tur atlamaya susamış milletiz ya yerimizi bulmuşuz çok şükür avrupa amerika çin kanada avustralya bize on numara büyük. Hatta bu konyaya gelen ülkelerle türkiye önderliğinde islam paktı oluşturmak lazım ve avrupa gibi serbest dolaşım felan ne iyi olurdu maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle