Taekwondo Federasyonu Başkanı Şahin: Cezayir'de gücümüzü test ettik!

Taekwondo Milli Takımı Akdeniz Oyunları’nda 3 altın 1 gümüş 1 bronz madalya kazandı. "Burada kendi gücümüzü test etme imkanı bulduk" diyen Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, başarılı olarak Türkiye’ye döndüklerini söyledi.

Taekwondo Federasyonu Başkanı Şahin: Cezayir'de gücümüzü test ettik!
Taekwondo Federasyonu Başkanı Şahin: Cezayir'de gücümüzü test ettik!
GİRİŞ 12.07.2022 11:06 GÜNCELLEME 12.07.2022 21:10

Taekwondo Akdeniz Oyunları’nda istediği sonucu almayı başardı. Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, Cezayir’in Oran kentinde gerçekleştirilen 19. Akdeniz Oyunları’nda Taekwondo branşına toplam 8 sporcu ile katıldıklarını ve 3’ü altın olmak üzere 5 madalya kazandıklarını ifade ederek, "Burada kendi gücümüzü test etme imkanı bulduk ve başarılı olarak Türkiye’ye döndük" dedi.

Hatice Kübra İlgün, Nafia Kuş ve Merve Dinçel ile altın madalya ulaştıklarını ifade eden Başkan Metin Şahin, yine Hakan Reçber ile gümüş, Ömer Faruk Dayıoğlu ile elde edilen bronz madalya bizim için çok anlamlı" dedi.



Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, 2022 yılı hedeflerine bir bir ulaştıklarını da ifade ederek, "Manchester’daki Avrupa Şampiyonası’nda başarılı bir performans çizmiştik. Şimdi Akdeniz Oyunları’nda da aynı performansı gösterdik. Önümüzdeki ay ise Konya’da İslami Dayanışma Oyunları’nda boy göstereceğiz. Orada da sporcularımızdan başarılı bir performans bekliyoruz. Çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. İslam ülkelerinin en önemli sporcuları burada olacak. Ev sahipliği avantajını en iyi şekilde kullanarak buradan da madalyalar kazanmayı hedefliyoruz. Olimpiyat madalyalı Hatice Kübra İlgün ve Hakan Reçber’in yanı sıra Merve Dinçel’in de Cezayir’de madalya kazanması bizi mutlu etti. Ömer Faru Dayıoğlu gibi genç yeteneklerinde alttan geliyor olması ileriye dönük inancımızı daha da artırıyor.” diye konuştu. 

Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, hedeflerin hiçbir zaman bitmeyeceğini de sözlerine ekleyerek; “ Bundan sonra önümüzde Dünya Şampiyonası var… 2022 yılının en ciddi sınavını burada vereceğiz. Buradan da en başarılı sonuçlarla döneceğiz. Tabii ki finalimizi ise 2024 yılında Fransa Paris’teki Olimpiyat Oyunlarında yapacağız. Bütün kapılar Paris’e çıkıyor. Altın madalya ve madalyalar en büyük hayalimiz" şeklinde konuştu.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.