Wimbledon'da şampiyon Novak Djokovic!

En prestijli tenis turnuvalarından Wimbledon'da tek erkekler finalini Nick Kyrgios'a karşı 3-1 kazanan Novak Djokovic, üst üste 4. kez şampiyon olmayı başardı.

Wimbledon'da şampiyon Novak Djokovic!
Wimbledon'da şampiyon Novak Djokovic!
GİRİŞ 10.07.2022 19:23 GÜNCELLEME 10.07.2022 19:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünya tenisinin en eski ve en prestijli tenis turnuvası olan Wimbledon'da tek erkekler finali heyecanı yaşandı. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı 35 yaşındaki, 6 Wimbledon şampiyonluğu bulunan Sırp Novak Djokovic, kariyerinde ilk kez grand slam finali oynayan 27 yaşındaki 40 numaralı seribaşı Nick Kyrgios'ı yendi. Djokovic, 21. kez grand slam şampiyonu oldu.

Kyrgios'un tartışmaları damga vurdu

3 saat süren mücadelenin ilk etabında öne geçmeyi başaran Nick Kyrgios, Djokovic'e dayanamadı. Kyrgios'un karşılaşma boyunca seyirci ve hakemle girdiği tartışmalar finale damga vurdu.

Oyun, set, maç

Maçın son setine 2-1 önde giren Novak Djokovic, Nick Kyrgios karşısında rahat bir oyun sergiledi. Efsane Sırp tenisçi, tarihin en prestijli turnuvalarından Wimbledon tek erkekler finalini 3-1 kazanarak, şampiyon oldu.

1. Set: Novak Djokovic 4-6 Nick Kyrgios 

2. Set: Novak Djokovic 6-3 Nick Kyrgios 

3. Set: Novak Djokovic 6-4 Nick Kyrgios

4. Set: Novak Djokovic 7-6 Nick Kyrgios 

Wimbledon'da Arda Turan sürprizi

Novak Djokovic ile Nick Kyrgios arasındaki Wimbledon tek erkekler finalini izlemek için gelenler arasında Türkiye'nin en kariyerli futbolcularından Arda Turan da bulundu.

Arda Turan, "Öncelikle herkesin bayramın kutluyorum, iyi bayramlar diliyorum. Gerçekten muhteşem bir atmosfer. Bence dünyanın en özel organizasyonlarından ve kültürlerinden biri. Açıkçası tenisi sevseniz de sevmeseniz de buraya gelip görmek lazım diye düşünüyorum. Wimbledon çok özel bir yer ve burada tekrardan olmaktan dolayı çok mutluyum." dedi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Olur. Ne zaman gelelim. Tuzunuz kuru tabi ki. Bayramlaşmaya memlete giderken hesap yapıyoruz.
    Cevapla
  • birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    arda yine mi yedektin
    Cevapla
  • Cengiz27 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıroluğun zirvesi. Aşağılık psikolojinin tam örneği.
    Cevapla
  • Başkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi canım bir ara uğrarım.Bi zahmet oraya gitmenin maliyetini de söylermisin.
    Cevapla
  • Darbeci 1 yıl önce Şikayet Et
    Alooooo fakir zaten sana soylememistir
    Cevapla