Milli tekvandocu Ateşli, Roma'da altın madalya kazandı

İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen 2022 Tekvando Grand Prix'sinde erkekler +80 kiloda milli tekvandocu Emre Kutalmış Ateşli, altın madalya kazandı.

Milli tekvandocu Ateşli, Roma'da altın madalya kazandı
Milli tekvandocu Ateşli, Roma'da altın madalya kazandı
GİRİŞ 04.06.2022 23:56 GÜNCELLEME 05.06.2022 00:22

Roma 2022 Taekwondo Grand Prix’inin ikinci gününde milli taekwondocu Emre Kutalmış Ateşli altın madalya kazandı.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, organizasyonda milli tekvandocuların ikinci altın madalyası, erkekler +80 kilo finalinde Fildişi Sahili'nden Cheick Sallah Cisse'yi yenen Emre Kutalmış Ateşli'den geldi.

Organizasyonda dün erkekler 68 kiloda milli tekvandocu Hakan Reçber de altın madalya kazanmıştı.

Madalya sayısı 3’e yükseldi!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kota puanı veren ve her sıklette 32 sporcunun davetle katıldığı Roma 2022 Taekwondo Grand Prix’inin ikinci gününde 3 olimpik sıklette 5 sporcumuz tatamiye çıktı. Erkekler +80 kiloda Emre Kutalmış Ateşli altın madalyanın sahibi oldu. İlk gün Hakan Reçber ile altın, Görkem Polat ile de bronz madalya kazanan Türkiye, madalya sayısını 3’e yükseltti. Organizasyonun son gününde 2 olimpik sıklette 4 milli sporcu mücadele edecek.

Başkan Şahin'den tebrik!

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, iki gün sonunda 2 altın madalyaya ulaştıklarını hatırlatarak, "Dün erkeklerde grand prix tarihimizin ilk madalyasını kazanmıştık, bugün de ikincisini elde ettik. Kısa bir süre önce Avrupa şampiyonu olan Hakan Reçber ve Emre Kutalmış Ateşli’nin formlarını sürdürmeleri ve burada şampiyon olmaları önemli. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları yolunda önemli puanlar elde ettiler. Başarılarda emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi. 

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.