Şampiyonlar Ligi şampiyonu Etimesgut Belediye Ampute

Etimesgut Belediyesi Ampute Spor Kulübü, Polonya'da düzenlenen Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi'nin finalinde Wisla Krakow'u 5-2 yenerek şampiyon oldu.

GİRİŞ 30.05.2022 15:51 GÜNCELLEME 30.05.2022 15:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Krakow kentinde yapılan organizasyona Türkiye'nin yanı sıra İspanya, Polonya, İngiltere, İtalya, Fransa, Gürcistan ve Azerbaycan'dan toplam 8 takım katıldı.

B Grubu'nda Manchester City'i 7-1, Ol Jouy Le MoutIer'i 7-0, Sporting AMP Futbol'u 10-1 yenen Etimesgut Belediyesi Ampute Spor Kulübü, yarı finalde karşılaştığı Flamencos Amputados'u 7-0 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde ev sahibi Wisla Krakow'u 5-2 yenen Etimesgut Belediyesi Ampute Spor Kulübü, Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmayı başardı. Etimesgut, turnuvadaki 5 maçında 36 gol atarken kalesinde sadece 4 gol gördü.

Final maçının ardından şampiyonluk kupasını alan Etimesgut Belediyesi futbolcuları büyük bir mutluluk yaşadı. 

Kupa törenine Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, tüm Ankaralıları davet ederken, sanatçı Veli Erdem Karakülah konseri ile de kupa heyecanı doyasıya yaşandı.

Kupa töreninin haklı gururunu ve heyecanını yaşayan Başkan Enver Demirel "Güçlü rakiplerimizi yendik. İngiliz, Fransa, İtalya, İspanya, Polonya gibi güçlü rakipleri yenerek Avrupa Şampiyonlar liginde şampiyon olduk ve bu kupamız da bunun bir göstergesidir. Tabi ki bu çok önemli bir başarıdır. Türkiye’yi temsil etmek, Türk Milletini temsil etmek ve o sorumluluğu üzerine alıp bu mücadelelerde yer almak önemlidir. Biz de bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak Avrupa’da güçlü bir mücadele ile başarıyı yakaladık. Tabi ki bunlar için ciddi bir altyapı ve tesisler yaptık. Sonuçta hiç bir başarı tesadüfi olmadığı gibi, ortaya konan emeğin ve inancın sonucu olarak da bugün bu kupa Türkiye adına Etimesgut’da ve bizdedir. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Candaş Aşık Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Candaş Aşık
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler yüreğinize sağlık,harikasınız.
    Cevapla