F1'de korkunç kaza! Schumacher'in aracı ikiye bölündü

F1 Monaco Grand Prix’sinde kaza yapan Haas pilotu Mick Schumacher'in aracı ikiye bölündü. Schumacher'in durumunun iyi olduğu öğrenildi.

F1'de korkunç kaza! Schumacher'in aracı ikiye bölündü
F1'de korkunç kaza! Schumacher'in aracı ikiye bölündü
GİRİŞ 29.05.2022 18:25 GÜNCELLEME 29.05.2022 19:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Efsane Formula 1 pilotu Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher, Monaco Monte Carlo GP’sinde ölümden döndü.

Haas pilotu olan Mick Schumacher, 27. tur sırasında aracın kontrolünü kaybetti ve bariyerlere çarptı. Schumacher’in aracı çarpmanın etkisiyle ortadan ikiye ayrılırken Alman pilot şans eseri kazadan yara almadan kurtuldu. Kaza sonrası takım radyosunda konuşan Schumacher, “İyiyim ama ne olduğunu anlamadım” ifadelerini kullandı.

Schumacher’in kazasından sonra önce sarı bayrak sallandı ve güvenlik aracı devreye girdi. 3 tur bekledikten sonra kırmızı bayrak sallandı ve yarış durduruldu. Yarış pistindeki karbon fiber parçaların temizlenmesi ve bariyerlerin onarılmasının ardından 77 turluk yarış kaldığı yerden devam edecek.



Öte yandan Schumacher’in ardından diğer Haas pilotu Magnussen de yarış dışı kaldı.
 

Monaco GP'de zafer Sergio Perez'in!Monaco GP'de zafer Sergio Perez'in!

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 5
  • Akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    Çokta TIN.. Banane
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İyiyim ama ne olduğunu anlamadım demiş oda bişeymi bizdede birisi SKK'yı batırdı nasıl oldu bende anlamadım dedi sen çok çok arabayı ikiye ayırdın.
    Cevapla
  • makifb100 1 yıl önce Şikayet Et
    mic in aracinin ikiye ayrilmasinin sebebi tamamen teknik, darbeyi en hafife indirgiyorlar boyle durumlarda. butun spor araclar ve f1 araclari boyledir. diger araclarda neden boyle ikiye ayrilma gormuyoruz derseniz, diger arac soforleri haas takimindaki caylaklar kadar balta degiller :) magnusseni ayri tutuyorum. son olarakta, ilk magnussen yaris disi kaldi. ardindan mic kaza yapti ;) kazaya ilk tepkiyi pit alanindan magnussen yapti. saygilar efendim. her zaman yardimci olurum f1 konusunda
    Cevapla
  • Demek 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece tofaş doğan serçe ortadan ikiye bölünmüyomuş
    Cevapla
  • petrolcü 1 yıl önce Şikayet Et
    f1 in tek şehir içi pisti monaco, caddelerde yarış mı olur.
    Cevapla