Busenaz Sürmeneli finalde!

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Taylandlı Janjaem Suwannapheng'i mağlup eden Busenaz Sürmeneli, finale yükseldi.

Busenaz Sürmeneli finalde!
Busenaz Sürmeneli finalde!
GİRİŞ 18.05.2022 20:14 GÜNCELLEME 18.05.2022 20:58
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 66 kiloda milli boksör Busenaz Sürmeneli, Taylandlı Janjaem Suwannapheng'i 5-0 yenerek finale yükseldi.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde olimpiyat ve dünya şampiyonu Busenaz Sürmeneli, 66 kiloda yarı final maçına çıktı.

Geçen yıl düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 69 kiloda altın madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen son dünya şampiyonu milli boksör Busenaz, bu şampiyonada sırasıyla İtalyan Angela Carini, ABD'li Arika Melek Skoog ve Özbek Navbakhor Khamidova'yı eledi.

Yarı finalde Taylandlı Suwannapheng ile karşılaşan 23 yaşındaki milli boksör, ilk raundu 3-2 aldı. İkinci rauntta daha etkili bir performans sergileyen Busenaz, hakemin rakibine saymasını sağladı ve bu bölümü 5-0 üstün bitirdi.

Son raundu da 5-0 alan Busenaz Sürmeneli, maçı 5-0 kazanarak adını finale yazdırdı.

Busenaz, 48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu ve 54 kiloda Hatice Akbaş'ın ardından finale çıkan dördüncü milli boksör oldu.

2019'da Rusya'da 69 kiloda dünya şampiyonu olan Busenaz, 66 kilo finalinde 20 Mayıs Cuma günü Kanadalı Charlie Cavanagh karşısında üst üste ikinci altın madalya için mücadele edecek.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 13
  • Eminekoc61 1 yıl önce Şikayet Et
    ALİ koç Trabzon un insani için ileri geri konuşmuştu ya aha işte sn koç ♈ Trabzon insanininin Türkiye ye kazandırdığı başarılar milli forma altında.sen şimdi bir Deli den medet umup bayrak kestirme işlerini bırak çocuksu işler bunlar
    Cevapla
  • Turk 1 yıl önce Şikayet Et
    Buseler aslan marka maçların sattelerini verin bizde izliyeli sadece futbol yok ayıp edeyorsunuz bu çocuklarımız dünyaya meydan okuyor yayıncı abiler
    Cevapla
  • MSG 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi İNŞAALLAH...
    Cevapla
  • Kral 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Buse naz Altın bekliyoruz senden inşAllah
    Cevapla
  • SİNCAP 1 yıl önce Şikayet Et
    ey gidi nene hatunun torunları vurun yüce ALLAH için vurun Müslüman Türk kadınının yumruğunu dünyaya vurun görsünler bizim kızlarımızı helal sana kızım maşallah yolun açık yumruğun sert olsun vurduğun devrilsin inşallah
    Cevapla
  • Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Nenehatun un da her yeri böyle açıktı değil mi?
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle