Bakan Kasapoğlu 2022'nin "Gençlik Katılımı Yılı" olduğunu duyurdu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, özel olarak tasarlanan sahnede, bakanlık olarak 2022 yılını "Gençlik Katılımı Yılı" olarak belirlediklerini açıkladı.

Bakan Kasapoğlu 2022'nin "Gençlik Katılımı Yılı" olduğunu duyurdu
Bakan Kasapoğlu 2022'nin "Gençlik Katılımı Yılı" olduğunu duyurdu
GİRİŞ 23.02.2022 12:58 GÜNCELLEME 23.02.2022 12:58

Bakan Kasapoğlu, alışılmışın dışında bir tanıtım organizasyonuyla Türkiye'nin farklı illerinden 16 genç ile gerçekleştirdiği etkinliği sosyal medya hesabından paylaştı.

"Burada bizimle olan pek çok arkadaşımızla birlikte olağanüstü bir heyecan içindeyiz. Biliyorsunuz bakanlık olarak sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönden sizlere destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, sizlerin bakanlığı. Tüm tesislerimizde bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaları hep sizinle tasarladık. Arzu ettiğiniz eğitimleri, istediğiniz atölyeleri birlikte hayata geçirdik, faaliyetleri birlikte gerçekleştirdik." 

2022 yılı bakanlık bütçesinin alt kırılımlarını, faaliyet kalemlerini gençlere sorduklarını ve bu çalışmayla ilk defa bir bakanlığın yıllık bütçesini gençlerin yönlendirmeleriyle hazırladığını vurgulayan Kasapoğlu, "Şimdi hedeflerimizi büyütüp, yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz." ifadesini kullandı.

"Bakanlığınızın çalışmalarında direkt söz sahibi olacaksınız"

Kasapoğlu, 2022'nin "Gençlik Katılımı Yılı" ilan edildiğini ve gençlerin, Gençlik ve Spor Bakanlığının karar mekanizmalarında daha etkili olmasının sağlanacağını belirtti.

"Faaliyetlerin mutfağında, yönetiminde ve uygulamasında siz olacak, denetimleri siz yapacaksınız. Genç Kurul çalışmalarına başladı bile. Gençlik Şurası'nın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Yurtlarda katılım modelimizin çalışmaları tamamlandı, o da yakında hayata geçecek."

Bakan Kasapoğlu, Gençlik Katılımı Yılı'nın en dikkat çeken projesi Gençlik Katılımı Portalı'nı da hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Bakan Kasapoğlu, "Portalımız hazır, şu anda test yayınında sizleri bekliyor. Hemen "katiliyorum.gsb.gov.tr" adresine girerek ilk adımı atmanızı sizlerden bekliyorum." diyerek gençlere çağrı yaptı.

"Katiliyorum.gsb.gov.tr portalı tamamen gençlerin portalı. Anketlere katılarak, fikirlerinizi paylaşarak, bakanlığınızın çalışmalarında direkt söz sahibi olacaksınız. Portalda sürekli yeni içerikler olacak, her konu sizin değerlendirmenize sunulacak ve pek çok projeye direkt olarak dahil olabileceksiniz. Web sitesi, E- Katılım Projesi'nin ilk aşaması olma özelliği taşıyor. Hemen tıklayın, bakanlığınızın her adımına dahil olun, tüm dünyaya yeni bir model tanıtma konusunda yine öncü olalım."

İlerleyen zamanda yeni bir sürprizinin de olacağını ve çevrim içi platformda düzenlenen tanıtım etkinliğinin bu sürprize işaret ettiğini belirten Bakan Kasapoğlu, 2022 Gençlik Katılımı Yılı kapsamında hayata geçirilecek çalışmaların hayırlı, uğurlu olmasını diledi.